De tre store middagswrapsene du trenger i livet ditt

Her er tre wraps-oppskrifter som trolig kommer til å løse alle dine middagsproblemer. Vi snakker kyllingwraps, laksewraps og wraps med biffsalat!

Wraps, tortillalefser, lefser, tacolomper: Uansett hva du kaller dem, så er wraps en gave til menneskeheten. 

Det er nemlig få middager som er så enkle og greie som wraps. Så lenge du putter proteiner av noe slag, grønnsaker og saus i wrapsen, så smaker den nesten alltid godt.  

I wraps-oppskriftene under har vi brukt både laks, kylling og biff som hovedingredienser. Disse kan du spise året rundt uten å gå lei, og du skal ha fryktelig dårlig tid for ikke å rekke å lage dem. 

Skikkelig god middag – uten stress. Det er vel alt man kan kreve av en middag, eller hva? 

   > Denne wrapsen lager du uten steking, koking eller baking

Forskjellige dressinger

Alle middagswrapsene har forskjellige smaksprofiler siden de er toppet med tre forskjellige dressinger. For enkelhetens skyld finner du alle dressingene ferdig laget i butikken.

Dette skal tross alt være lette hverdagsmiddager som ikke skal være altfor utfordrende å slenge sammen på en helt vanlig tirsdag.

Kyllingwrapsen er toppet med en mango- og karridressing som passer perfekt til mangoskivene og det saftige kyllinglåret. For å forsterke mangosmaken har vi gønnet på med frisk og saftig mango, og balansert den samme friskheten med kremet avokado.

  > Middagene bloggerne aldri blir lei av

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Hoisinsaus 

Wrapsen med biffsalat, derimot, er toppet med den klassiske kinesiske sausen hoisin. Hoisinsaus er en mørk, tyktflytende og søt saus som gjerne brukes til pekingand og enkelte svineretter som char siu, skriver Lucky Peach.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Smaken passer til omtrent hva som helst - deriblant saftig og god entrecôte som i oppskriften under. 

 > Dressingen som har fått hele Oslo hektet!

Flaket laks

Den siste wrapsen er toppet med nydelig flakete laksefilet og sweet chili-saus. Sweet chili-saus har blitt et relativt vanlig syn i norske kjøleskapsdører de siste årene. Ikke rart, da dipsausen både er søt og ikke for sterk i smaken, og ikke koster fletta.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Frisk koriander smaker nydelig til chilidressingen, og løfter middagswrapsen noe hakk ekstra. Crème fraîche, som du helt fint kan bytte ut med rømme eller yoghurt naturell, er med på å friske opp den søte smaken av chilisausen.

Toppingen i alle wraps-oppskriftene under kan varieres på. Liker du ikke bønnespirer, kan du for eksempel helt fint bytte ut dette med noe annet du liker bedre. 

   > Fire nye måter å spise enda mer laks med mango og avokado

Wraps med biffsalat


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

1 stykk entrecôte
Hoisin-saus
Babyspinat
Vårløk
Rød chili
Koriander
Sukkererter
Bønnespirer

Slik gjør du:

1. Stek êntrecoten til ønsket stekegrad. La den hvile noen minutter på en tallerken slik at den får satt seg og vil holde på saftigheten. 

2. Forbered de andre ingrediensene i mellomtiden: Finsnitt rød chili, sukkererter og vårløk. Skyll bønnespirer. Del entrecôten i skiver etter at den har hvilt seg.

3. Lag selve wrap-en: Varm en tortillalefse noen sekunder i ovnen eller i mikroen. Topp den med hoisin-saus, babyleaf-salat, bønnespirer, vårløk, chili, koriander og saftig entrecôte.

Wraps med laks


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 Dette trenger du:

1 stykk laksefilet
Sweet chili-saus
Babyspinat
Avokado
Koriander
Crème fraîche
Gulrot
Koriander

Slik gjør du: 

1. Stek laksefileten noen minutter på hver side til den er gjennomstekt og flaker seg opp. 

2. Varm tortillalefsen noen sekunder i stekeovnen eller i mikroen. Topp den med sweet chili-saus, babyspinat, avokado i tynne skiver, gulrot i tynne skiver (eller raspet på rivjern), crème fraîche og laksefileten delt i grove biter. Dryss litt koriander over til slutt.

Kyllingwraps


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

1 stykk kyllinglår
Mango- og karridressing
Babyleafsalat
Mango
Avokado
Bladpersille

Salt
Pepper

Slik gjør du:

1. Krydre kyllinglåret med salt og pepper, og stek det til det er gjennomstekt og skinnet er sprøtt. La låret hvile noen minutter.

2. Varm en tortillalefse noen sekunder i stekeovnen eller i mikroen. Topp den med et lag mango- og karridressing, babyleaf-salat, avokado i skiver, mango i skiver og kjøttet fra kyllinglåret. Dryss litt bladpersille over ved servering.