Karbonader er godt med couscous med aprikos.

Saftige karbonader med tre nye tilbehør

Det er ikke bare stekt løk og kokte poteter som passer sammen med stekte karbonader. Prøv noe nytt tilbehør til middagen.

Det finnes få middager som er lettere både å lage og like som karbonader. Men når du har spist din åttende porsjon med karbonader med stekt løk eller kokte poteter, er det lett å gå litt lei. 

Det er jo så synd – for karbonader er jo en genial middag å ty til når du verken har tid eller ork til å stå for lenge ved kjøkkenbenken. 

Det er på tide å finne på noe nytt tilbehør, og gi karbonadene en liten oppgradering! 

SE OGSÅ: 1 blomkålhode – 3 tilbehør

VARM KARBONADENE I OVNEN

Selve karbonadene kan du varme i pannen, eller gjør som matblogger Hverdagslykkelise og putt dem i ovnen.

-Personlig liker jeg det best. Inn i ovnen på 200 grader, så er de klare 5-10 minutter senere. Bare pass på at karbonadene ikke ligger inntil hverandre i den ildfaste formen, så blir de brune og sprøstekte utenpå – en sikker vei til suksess, frister Lise.

 SE OGSÅ: 4 nye tilbehør med mango til laks 

3 nye tilbehør til karbonader: 

Karbonader med APRIKOSCOUSCOUS

Karbonader med aprikoscouscous
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise

- Dette tilbehøret er søtt og sprøtt på samme tid, og passer utmerket til karbonader som et alternativ til stekt løk. Den syrlige dressingen balanserer retten godt, lover matbloggeren.

Dette trenger du: 

Til 4 porsjoner

Couscous:

Couscous (etter anvisning på pakken)
1 neve aprikos
1 neve mandler
½ rødløk
Litt olje
Salt/pepper

Fetadressing: 

2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk  - finhakket
1/2 sitron - skall og saften
100 g fetaost
salt, pepper
1 ts olivenolje

Dette gjør du: 

Couscous

Couscous kokes etter anvisning på pakken. 

Oljen varmes i en stekepanne med høye kanter.

Fres løk, aprikos og mandler kjapt. Ha i den kokte couscousen og bland godt. La surre litt mens du rører i cirka 1-2 min. Smak til med salt og pepper.

Fetadressing: 

Skrell og finhakk hvitløksfeddet.

Skrubb skallet på sitronen godt, så bruk helst en økologisk sitron. Riv skallet på den fineste siden av rivjernet.

Bland yoghurt med hvitløk, skall og saft fra sitronen. Ha i olivenolje og smak til med salt og pepper. Smuldre i fetaosten til slutt.

KARBONADER MED MAKARONIGRATENG OG ROSENKÅL

Karbonader med makaronigrateng og rosenkål
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise

-Mild og god, akkurat som karbonadene. Dette tilbehøret kommer garantert til å slå an hos småbarnsfamiliene, lover Lise.

Dette trenger du: 

Til 4 porsjoner

Makaronigrateng: 

3 dl makaroni 
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
2 egg
100 revet hvit ost
Revet parmesan
Salt
pepper

Rosenkål med bacon:

1 pose fersk rosenkål
1 pakke bacon
1 liten rødløk
1 ss smør
1 grønt eple
Salt
Pepper

Dette gjør du:  

Makaronigrateng: 

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke opp. Rør hele tiden så den ikke brenner seg. La den småkoke 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ta kjelen av varmen og rør inn eggene, og den revede osten. Riv i litt parmesan om du liker det.

Bland i den kokte makaronien og ha det i en stor form, eller porsjonsformer. Dryss litt revet ost på toppen også. Stekes i ovn på 210 grader i 8-10 minutter.

Rosenkål med bacon:

Vask og rens rosenkålen. Skjær baconet i strimler. Skrell og finhakk rødløken.

Smelt smøret i en stekepanne med høye kanter. Fres bacon og rødløk til det er gyllent.

Ha i rosenkålen og la det surre under lokk i 5 minutter. Skrell eplet, skjær det i terninger og tilsett det mot slutten. Smak til med salt og pepper.

KARBONADER MED GULROT- OG KÅLSTUING 

Karbonader med kål- og gulrotstuing
Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/Hverdagslykkelise

-Stuingen med gulrøtter og kål er en god gammel klassiker. Med den store fordelen at man har både saus og grønnsaker i ett, mener Lise.

Her blir det ikke kjedelig med noen poteter til, om du egentlig synes det er ganske godt. 

Dette trenger du: 

Til 4 porsjoner

Kålstuing: 

2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
Salt
Pepper
0,5 ts muskat revet

3 gulrøtter
¼ hodekål

Mandelpoteter (beregn 2-3 per person) 

Dette gjør du:

Kålstuing:  

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme. Visp inn hvetemelet og spe med melken. Rør hele tiden til det koker opp. La det småkoke 3-4 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.

Skrell gulrøttene og skjær de i små biter. Vask og strimle hodekålen.

Kok opp en kjele med vann med litt salt i og ha i grønnsakene når vannet koker. La de koke seg møre i 4-5 minutter. Ikke kok for lenge. Hell av vannet, la de dampe litt, for så å blande de med den hvite sausen.

Mandelpoteter: 

Sett ovnen på 210 grader varmluft. Vask mandelpotetene godt og ha de i en ildfast form, og bland de godt med 2-3 ss rapsolje. Dryss over maldonsalt og bak de i ovnen i ca. 20 minutter. 

SE OGSÅ: Denne middagswrapsen krever kun hakking