Sunn og god vegetarmiddag – en herlig indisk tikka masala med få ingredienser og mye smak.
Det er aldri feil med en sunn, rask, enkel og billig middag, og denne oppskriften er intet mindre enn genial. Den inneholder få ingredienser, er superenkel å lage og i tillegg både vegetarisk og økonomisk.
Selv om tikka masala oftest serveres med kylling, har vi gått for en vegetarisk variant med søtpoteter, kikerter og vårløk. Dermed får du vitaminer, mineraler og proteiner – helt uten å måtte tilføre kjøtt.
Krydderblandingen tikka masala spice mix gir masse smak uten at du trenger å bruke tid på å blande mange ulike kryddere.
PRØV OGSÅ: Vegetartaco
Vegetarrett med mindre fett
Vi har også valgt å bruke yoghurt naturell som base, selv om det finnes tikka masala-varianter med både fløte og kokosmelk. Dette gir ikke bare mindre fett til retten, men tilfører en friskhet og syrlighet som passer perfekt til en litt «tung» rett.
PRØV OGSÅ: Veggisburger med ost
Sunn og enkel vegetar-tikka masala
Dette trenger du:
1 til 2 porsjoner
½ søtpotet, skrelt og skåret i små terninger
3 vårløk, grovhakket
2 fedd hvitløk, grovhakket
1 ss ingefær, finhakket
1 boks kikerter
2 ss tikka masala spice mix
3 ss tomatpure
3 dl yoghurt naturell
1 ts akasiehonning
salt, pepper, kayennepepper, grovhakket frisk koriander
Slik gjør du:
1. Varm olje i en stekepanne, og stek søtpotetterningene i noen minutter. Tilsett deretter vårløk og finhakket hvitløk, og stek et par minutter til.
2. Skyll kikertene, og hell dem i stekepannen med ingefæret. Stek et par minutter, og dryss tikka masala spice mix over. Rør rundt så krydderet blir fordelt skikkelig, og stek slik at krydderet får litt varme i seg.
3. Tilsett tomatpuré, yoghurt og honning, og rør godt. La småkoke under lokk i 5 minutter.
4. Smak til med salt, pepper, grovhakket koriander og kayennepepper, og dryss frisk koriander over.
5. Serveres med raita, ris og naanbrød.