Denne tikka masalaen har alt – utenom kjøtt

Denne nydelige tikka masala-en er sunn, enkel, rask, billig – og helt uten kjøtt. Alt du vil ha i en kjøttfri middag, i en gryte!

Det er aldri feil med litt tikka masala i hverdagen. Men det kan føles overveldende å skulle lage det fra bunnen av når man ser rekke på rekke med ingredienser og krydre som skal både handles inn og tilsettes. 

Ta en vegetardag!

Men denne varianten av tikka masala er intet mindre enn genial. Den inneholder få ingredienser, er superenkel å lage, og er i tillegg både vegetarisk og økonomisk. Aldri feil med en sunn, rask, enkel og billig middag!

Krydderblandingen tikka masala spice mix er viktig i denne tikka masala-en.

   > Slik gjør du tacoen vegetarisk

Vegetarisk vri 

Selv om tikka masala som oftest serveres med kylling, har vi som sagt gått for en vegetarisk variant med søtpotet, kikerter og vårløk. Dermed får du vitaminer, mineraler og proteiner – helt uten å måtte tilføre kjøtt.

Vi har også valgt å bruke yoghurt naturell som base, selv om det finnes tikka masala-varianter med både fløte og kokosmelk. Dette gir ikke bare mindre fett til retten, men tilfører en friskhet og syrlighet som passer perfekt til en litt «tung» rett.

   > Vegetarbloggeren har kjøkkenskapet du har drømt om

Britisk nasjonalrett

Chicken tikka masala er en britisk-indisk rett, ifølge Encyclopaedia Britannica. Det er uvisst akkurat hvor i Storbritannia retten ble til, men det sies at en kokk i Glasgow kan ha vært opphavet, skriver BBC. Andre igjen, mener retten ble til i Delhi, ifølge Telegraph

I 2001 erklærte tidligere utenriksminister Robin Cook Chicken tikka masala for en ekte britisk nasjonalrett, skriver Teatime Magazine. Indisk mat er ifølge magasinet en av de største industriene i Storbritannia, og London skal angivelig ha flere indiske restauranter enn Mumbai eller Delhi. 

Det er bare å brette opp ermene, løsne på beltet og gjøre seg klar for en god vegetarmiddag. :) 

   > Trikset som får sitronen til å vare «evig»

Enkel vegetar-tikka masala

Dette trenger du:

½ søtpotet, skrelt og skåret i små terninger
3 vårløk, grovhakket
2 fedd hvitløk, grovhakket
1 ss ingefær, finhakket
1 boks kikerter
2 ss tikka masala spice mix
3 ss tomatpure
3 dl yoghurt naturell
1 ts akasiehonning
salt, pepper, kayennepepper, grovhakket frisk koriander

Slik gjør du:

1. Varm olje i en stekepanne, og stek søtpotetterningene i noen minutter. Tilsett deretter vårløk og finhakket hvitløk, og stek et par minutter til.

2. Skyll kikertene, og hell dem i stekepannen med ingefæret. Stek et par minutter, og dryss tikka masala spice mix over. Rør rundt så krydderet blir fordelt skikkelig, og stek slik at krydderet får litt varme i seg.

3. Tilsett tomatpuré, yoghurt og honning, og rør godt. La småkoke under lokk i 5 minutter.

4. Smak til med salt, pepper, grovhakket koriander og kayennepepper, og dryss frisk koriander over.

5. Serveres med raita, ris og naanbrød.

Er du litt slappfisk i dag?

Hvis du ikke orker å lage vegetarmiddagen, kan du ta snarveien innom ferskvaredisken vår. Der finner du nemlig to vegetarburgere klare for stekepanna! 

   > Isbittrikset som gir «evig liv» til urtene