Pærekake

Pærekake uten oppskrift

Kaken med pærer er kanskje verdens enkleste. Du trenger ingen oppskrift. Alt du trenger å gjøre er å veie eggene.

Kaken er en såkalt likevektskake. Du skal bare tilsette like mye av hver ingrediens. Hvor mye du skal bruke av hver ingrediens, kommer an på hvor mye eggene du bruker veier.  

PRØV OGSÅ: 6 kaker som er superenkle å lage    

Vei eggene til kaken

Hvis du bruker for eksempel tre egg som veier 236 gram så skal du bruke 236 gram mel, smør og sukker. Krydder, bakepulver, frukt og lignende kommer naturligvis utenom. 

Du kan bruke så få eller så mange egg du vil, og kan med andre ord lage en så stor eller så liten kake du måtte ønske. Det viktige er bare å sikre at mengdeforholdene er like. 

Kaken trenger du med andre ord ingen oppskrif påt. Bak kaken når som helst, hvor som helst. Uten ett eneste Google-søk eller kokebok. Det kan vi like! 

PRØV OGSÅ: Eplekake med 4 ingredienser

Pærekake uten oppskrift
 Pærekake servert med iskrem.

Dette trenger du:

Til en springform på 21cm

3 egg
Smør, se under for mengde
Sukker, se under for mengde
Mel, se under for mengde
1 ts bakepulver
1/2-1 pære, i tynne skiver
1 håndfull bringebær 

Til servering:

Melis
Iskrem 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Vei eggene. Hvis disse veier for eksempel 220 gram, skal du bruke 220 gram smør, 220 gram sukker og 220 gram mel.

3. Vei opp riktig mengde smør og sukker, og pisk dette sammen til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg, og bland godt.

4. Vei opp riktig mengde mel, og rør dette forsiktig inn i kakerøren med 1 ts bakepulver til røren er jevn. Smør en springform på 21cm, og hell røren i formen.

5. Legg pæreskiver og bringebær på toppen. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter eller til den er gjennomstekt. Kaken er ferdig når en kakepinne kommer ut ren.

6. Server kaken med et dryss melis og vaniljeis.

PRØV OGSÅ: Langpannekake med bær