Verdens enkleste lasagne med kun 3 ingredienser

Ravioli-lasagne er verdens enkleste hjemmelagde lasagne som du trenger kun 3 ingredienser og 30 minutter for å lage. Kan vi få et halleluja?

Du er nå i ferd med å få en ny favoritt av rask middag. Si hallo til ravioli-lasagne! 

Ravioli-lasagne er verdens raskeste hjemmelagde lasagne. Det er en dristig påstand, men det tør vi faktisk å påstå.    

Oppskriften på denne fantastiske middagsretten, har vi fått fra den like fantastiske matbloggeren Gimme Some Oven. Hun har laget en litt fancy variant av retten, men ut i fra Ali sin oppskrift kan du lage ulike varianter som har ulik vanskelighetsgrad. 

Du kan velge mellom den superenkle med 3 ingredienser, den vanlige med 5 ingredienser, og den fancy med 7 ingredienser. Velg den som passer ditt tidsskjema og din smak aller best, og server om ønskelig med frisk salat og brød!

Den superenkle varianten: 3 ingredienser – 30 minutter 

Den enkleste og raskeste varianten av ravioli-lasagne, trenger du kun 3 ingredienser og 30 minutter for å lage: fersk ravioli, ferdig tomatsaus og revet ost.

Verdens enkleste lasagne. Foto: Gimme Some Oven

Du kan gjerne bruke ravioli med kjøttfyll, tomatsaus med ekstra krydder og mozzarellaost. Får du ikke tak i ravioli, kan du bruke andre typer pasta.

Med en pakke fersk ravioli, 1 glass tomatsaus og en pose revet ost, har du middag til 2 personer. Skal du lage middag til flere personer, er det bare å doble oppskriften.    

Selve tilberedningen tar 7 minutter, mens de resterende 20-25 minuttene skal lasagnen stå i ovnen.

Slik gjør du:

Det første du gjør, er å sette ovnen på 200 grader. Kok deretter raviolien etter anvisningen på pakken (som regel 4 minutter), og sil av vannet.

Ta frem en ildfast form, og fordel tomatsaus, ravioli og ost lagvis i formen. Start med tomatsausen, så ravioli, så ost – i to eller tre lag.    

Sett formen midt i ovnen, og la den stå til osten er smeltet og bobler i cirka 20 til 25 minutter.

Den vanlige varianten: 6 ingredienser – 40 minutter

For mange er kjøttdeig et «must» i lasagne. Hvis du er en av dem, er den vanlige varianten av ravioli-lasagne midt i blinken for deg.

For å lage denne varianten, trenger du kun 4 ingredienser. Fersk ravioli, ferdig tomatsaus, ost, olje og kjøttdeig.

Lasagne i en fei. Foto: Gimme Some Oven

Selve tilberedningen tar 10 minutter, mens de resterende 20-25 minutter skal lasagnen stå i ovnen.   

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Kok raviolien etter anvisningen på pakken (som regel 4 minutter), og sil av vannet.

Mens raviolien koker, steker og hakker du kjøttdeigen i litt olje.

Ta frem en ildfast form, og fordel tomatsaus, ravioli, kjøttdeig og ost lagvis i formen. Start med tomatsausen, så ravioli, så kjøttdeig, så ost – i to eller tre lag.   

Sett formen midt i ovnen, og la den stå til osten er smeltet og bobler i cirka 20 til 25 minutter.

Den fancy varianten: 7 ingredienser – 1 time og 10 minutter 

Denne varianten av ravioli-lasagne fra matbloggeren «Gimme Some Oven» er langt fra komplisert, men inneholder litt mer fancy ingredienser og smaker enn de andre.

For å lage denne varianten trenger du 7 ingredienser: kjøttdeig, rød paprika, ferdig tomatsaus, ravioli, mozzarella, parmesan og fersk basilikum.

Pimp opp lasagnen din med parmesan og frisk basilikum. Foto: Gimme Some Oven  

«Gimme Some Oven» bruker kjøttdeig av italiensk pølse og frossen ravioli, men siden dette kan være vanskelig å få tak i Norge, kan du fint bruke vanlig kjøttdeig og fersk ravioli.

Selve tilberedningen tar 10 minutter, mens den resterende timen skal lasagnen stå i ovnen.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form (cirka 23x33), og sett til siden. Hakk opp paprika i små terninger. 

Kok raviolien etter anvisningen på pakken (som regel 4 minutter), og sil av vannet.

Stek og hakk kjøttdeigen i en stekepanne, sil av overflødig væske og tilsett hakket paprika.

Fordel halve tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Fordel ravioli, halve kjøttdeigmiksen, tomatsaus, halve mozzarellaen og halve parmesanen over tomatsausen i denne rekkefølgen, og repeter dette en gang til med alt utenom parmesanen. 

Dekk formen med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i 35 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og bak videre i ovnen i 15 minutter til osten er smeltet og sausen bobler.  

Ta lasagnen ut av ovnen, og topp med resten av parmesanen og frisk basilikum. Server varm!