Til hovedinnhold
kylling

Langtidsstekt kyllinglår med salvie og rotgrønnsaker

Har du lyst på middag som nesten lager seg selv? Legg kyllinglår og rotgrønnsaker i ovnen, så får du verdens saftigste og smaksrike rett nesten helt av seg selv.

kylling-med-rotgronnsaker-hovedbilde.jpg

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stksellerirot (delt i store terninger)

1stkhvitløk (hel,delt i to på den tykkeste delen)

4stkgulrøtter (delt i store terninger)

4stkstore poteter (delt i store terninger)

4ssExtra virgin olivenolje

8stksalvieblader

4sssmør

4stkkyllinglår (velger du økologiske kyllinglår fra Homlagarden trenger du bare 2 lår)

1dæsjsalt og pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en ildfast form. Legg grønnsakene i bunnen og hell olje over. Salviebladene stikkes mellom grønnsakene. Legg klatter av smør på grønnsakene.
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Brun dem på alle sider i en varm panne. Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene.
Fukt et bakepapir med vann og bre over formen. Sett midt i ovnen i ca. 1 time eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, og grønnsakene er møre.
Fjern bakepapiret mot slutten av steketiden, slik at kyllingskinnet blir sprøtt og gyllent.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit