Ny stil til stue og kjøkken

I den eldre boligen i landlige omgivelser på Oklungen utenfor Porsgrunn ble det iverksatt en skikkelig dugnad.

Stue, kjøkken og soverom trengte en opp gradering for at huset skulle bli et mer praktisk og trivelig hjem. Ikke minst var huset trekkfullt og dårlig isolert. Vi fulgte den intense oppussingen som ble gjort i løpet av en uke.
Det var en nedslitt kjøkkeninnredning som ble revet av veggene på dag én. Så startet den spennende oppbyggingen. Jentene som bor i hu- set, Cecilia og Birgitte og hundene deres, ønsket seg et varmere hus med etteriosolerte vegger, nye gulv å gå på og en mer funksjonell løsning mellom kjøkken og stue. Kjøkkenet var trangt og lite. Nå skulle det bli en forandring på det.
Én av veggene mot stue og utgang til veranda ble revet. Det ga en delvis åpen løsning og et mye lysere kjøkkenrom. Vegger og tak ble malt i lyse fargetoner, godt tilpasset en ny kjøkkeninnred- ning i lys eik.
Men først var det mye annet arbeid som måtte gjøres før den store forvandlingen på kjøkken og stue kunne skje.
Jentene satte i gang med å reparere og etter- isolere yttervegger. De så frem til ny komfort i den eldre boligen. På alle soverommene i andre etasje ble det lagt nye gulv, en jobb jentene hadde påbegynt, men ikke fant motivasjon til å full- føre. Nå ble også veggene malt i lune farger. Skap og oppbevaring kom på plass, og alt ble lagt til rette for en fremtidig familieforøkelse. Det gamle huset på landet var i ferd med å få en ny status.

Dette trengte jentene for å fornye boligen 

  • Isolasjon for etterisolering av vegger.
  • Ytterkledning for reparasjon av yttervegg.
  • Parkettgulv for soverom i andre etasje.
  • Maling for vegger, tak, dører og lister i stue, kjøkken og på soverom.
  • Ny kjøkkeninnredning og nytt interiør.

For flere tips og råd, last ned Coop Medlem Bygg & Bolig 2015 her