Vask med trykk i

Noen investeringer betaler seg bedre enn andre – grundig vask gjør godt for både vedlikehold og skinnende overflater.

Vinteren tærer på både hus, båt og bil, og når snøen forsvinner kommer behovet for rengjøring til syne. Rik- tige redskaper for ulike flater ivaretar tingene dine og gjør vaskesjauen mer effektiv.
En høytrykksvasker er et godt utgangspunkt for vårrengjøringen. Ikke la deg lure av navnet, trykket reguleres etter behov og dermed kan du tilpasse kraften i strålen helt

Fra topp til tå?

Alt bør ikke vaskes hvert eneste år. Utvendig kledning kan få en omgang med kraftvask cirka hvert annet år, men dette kan variere avhengig av forurensningen der du bor. Sjekk kledningen for sopp og skitt, du ser raskt om huset trenger en runde. Bruk et produkt utviklet for fasade- vask, og spyl gjerne av med høytrykksvasker så lenge den står på lavt trykk.
Alle trives bedre når det er skinnende rent, også terrassen. Igjen er høytrykksvaskeren en uvurderlig hjelp, og med et spesialdesignet terrasse hode oppnår du jevn og bred vaskeflate. Verandavaskeren er også effektiv på heller og i trapper.
Mosegrodde tak må vaskes. Bruk mose- eller grønskefjerner, og spyl deretter over før du tøm- mer takrennene. Sjekk også at nedløpene ikke er tette av kvist, blader og mose.
Vask er nødvendig for trivsel og vedlikehold. Med skikkelige verktøy gjør du jobben med glans!

Vekk med mosen

Mose har en egen evne til å vokse der vi minst ønsker det. En rotojet-dyse på høytrykks vaskeren er krutt mot uøn- sket mosevekst. Hold høytrykksstrålen nesten loddrett, og beveg den langsomt fra side til side i en avstand på 20 til 30 centimeter.

Vasketips til veggen

  • Vask huset når det er over- skyet eller regner. Sol og varme krever større mengder vann, svett blir du også!
  • Vask alltid huset med spesial middel før maling/beising, så holder behandlingen lenger.

Bil- og båtvask

Ligger båten vinterlagret i hagen gir du den selv- følgelig en omgang før sesongen starter. Bruk en roterende vaskebørste på forlenget håndtak for å fjerne alger og skjelldannelse. Og mens du er i gang kan du jo gi resten av transportmidlene en runde. Det finnes mye godt tilbehør for å gjennomføre en god bilvask. Kärcher har spesialvaskemiddel for grovvask og til felger. Såpen påfører du med kjemi- innstillingen på dysen. La såpen virke kort, og vask med kraftbørste i nedadgående bevegelser for full utnyttelse av vaskemidlene. Spyl av til slutt. Og ikke glem sykkelen når du først er i gang!

Møbelvask 

Sørg for at hagestolene er rene når gjester i lette, lyse sommerklær setter seg. Forurensning og vær kan gi stygge skjolder på utemøblene, så gi dem en skikkelig omgang med vaskebørste og vann tilsatt rengjørings- middel for enten plast eller tre. De inneholder pleiende komponenter og forbygger skittdannelse.

For flere tips og råd, last ned Coop Medlem Bygg & Bolig 2015 her