Brød til middag eller kvelds trenger ikke være noen nedtur. Tvert imot. Med noen skiver ost og det du har av pålegg eller middagsrester, kan du lage et kjempegodt ostesmørbrød på kort tid.

Og er du litt fysen, kan du kombinere osten med noe søtt, som for eksempel pære, fiken eller honning. Et skikkelig digg ostesmørbrød!

<<LES OGSÅ: Elsker du blåmuggost, må du sjekke ut disse deilige oppskriftene med søt og skarp blåmuggost>>

Lag økologisk ostesmørbrød

Nå kan du i tillegg lage økologiske ostesmørbrød. Hos Coop Mega får du nemlig kjøpt økologisk, butikkbakt gourmetbrød fra Goman Bakeriet.

Dette brødet er et halvgrovt brød som både barn og voksne liker, og som egner seg like godt i matpakka som tilbehør til suppe eller salat. Og til ostesmørbrød, selvfølgelig.

<<PRØV OGSÅ: Dette supersaftige hverdagsbrødet har to ingredienser du nok aldri har puttet i et brød. Men har du først prøvd, blir det raskt en favoritt!!>>

Finn din ostesmørbrød-favoritt

Du finner mange økologiske oster i ostedisken hos Coop Mega; her kan du la deg inspirere til å prøve spennende vrier med både blåmuggost, camembert og rødkittoster. Smaksrike, franske oster som gruyère og comté, gir et ekstra løft til ostesmørbrødet.

<<LES OGSÅ: Ostefat er supersosialt og genialt å servere gjester. Her får du vite hvordan du komponerer et ostefat og tips om godt tilbehør.>>

Her er tre ostesmørbrød som egner seg veldig godt som kveldskos:

Er du fysen på noe godt er ostesmørbrød tingen. Oppskrift på 3 digge ostesmørbrød som funker både som snacks og kveldsmat.

Lag ostesmørbrød til kvelds! Velg mellom 3 deilige ostesmørbrød med ulike oster.

1. Ostesmørbrød med fetaost og soltørkede tomater
  • 2 skiver Goman Bakeriets økologiske gourmetbrød, eller annet godt brød
  • 50 gram fetaost
  • 50 gram kremost naturell
  • 2 ss soltørkede tomater
  • Friske reddikspirer, ved servering
Slik gjør du:
  1. Varm ovnen til 220 grader med grillfunksjon, og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. Rør sammen feta og kremost, og smør blandingen utover begge skivene. Dryss finhakkede soltørkede tomater over, samt litt av oljen. Stek nest øverst i ovnen i et par minutter.
  3. Ta skivene ut, og dryss friske reddikspirer over før servering.

2. Ostesmørbrød med blåmuggost og pære
  • 2 skiver Goman Bakeriets økologiske gourmetbrød, eller annet godt brød
  • 2 håndfuller revet gulost, gjerne økologisk
  • 6 skiver blåmuggost
  • 6 skiver pære, tynne
  • Smør
  • Akasiehonning, ved servering
Slik gjør du: 
  1. Smør et godt lag smør utover begge skivene, og strø revet gulost over. Legg pæreskiver på brødskivene, og sett dem inn i ovnen på 220 grader, grillfunksjon. 
  2. Etter to minutter legger du blåmuggosten på skivene. La stå i ovnen i to minutter til. 
  3. Ta ostesmørbrødene ut av ovnen, og hell en tynn stråle akasiehonning over. 
3. Ostesmørbrød med skinke, ost og tomat
  • 2 skiver Goman Bakeriets økologiske gourmetbrød, eller annet godt brød
  • 6 skiver tomat
  • 2 håndfuller revet gulost, gjerne økologisk
  • 2 skiver skinke
  • 2-3 ss pesto
  • Timian, frisk
  • Salt
  • Pepper
Slik gjør du: 
Goman Bakeriet leverer ferske varer til alle Coop Mega-butikker i hele Norge.

Goman Bakeriet leverer ferske varer til alle Coop Mega-butikker i hele Norge.

  1. Dekk begge skivene med et godt lag pesto, og strø revet gulost over. Legg deretter på skinke og tomatskiver. 
  2. Sett inn i ovnen på 220 grader, grillfunksjon, i cirka 3-4 minutter, eller til osten er smeltet og tomatene ser ferdige ut. 
  3. Ta ostesmørbrødene ut av ovnen, og dryss frisk timian, salt og nykvernet pepper over.