Skikken med å feire Valentine er mange hundre år gammel, men det er først de siste seks-sju årene det er blitt vanlig å markere Valentine - som er 14.februar - i Norge. Røde roser, sjokolade og et hyggelig kort er en vanlig form for oppmerksomhet, men noen slår også til med smykker eller andre personlige gaver.

Ikke et vondt ord om blomster og hjertekort, men hvorfor ikke sette en spiss på Valentine med en romantisk drøm av en kake?

<<PRØV OGSÅ: Pavlova er en fantastisk kake som kan varieres i det uendelige! Prøv en av våre tre pavlovaer med nytt tilbehør; velg mellom salt karamellsaus, lemon curd og kirsebær.>>

Denne pavlovaen har både sjokolade og jordbær – en perfekt kombinasjon som sammen med marengsen smelter i munnen og får hjertet til å banke ekstra fort...

Sjokoladepavlova med jordbær er kaken ingen klarer å motstå på Valentine. Oppskrift på pavlova med sjokolade og jordær til Valentine.

Sprø og deilig marengsbunn med sjokolade er hemmeligheten bak denne deilige valentinekaken.

Sjokoladepavlova med jordbær og krem

Dette trenger du (til 6 porsjoner):

Marengs:

  • 4 store romtempererte eggehviter
  • ¼ ts eddik 
  • 150 g sukker
  • 40 g melis
  • 80 g kakaopulver

Pynt:

  • 300 ml kremfløte
  • 60 g melis
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 300 g jordbær, stilk fjernet
  • 2 ts kakaopulver

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 130 grader. Legg bakepapir på et stekebrett.
2. Marengsen: Pisk eggehvitene i en ren bolle til de er stive. Tilsett eddik og pisk litt til.
3. Tilsett sukker, en spiseskje av gangen. Pisk godt mellom hver gang du tilsetter sukkeret helt til du har en marengs som er stiv, skinnende og tykk.
4. Pisk melis og kakaopulver i en separat bolle. Vend dette forsiktig i marengsen i tre omganger.
5. Fordel marengsen utover bakepapiret med en slikkepott som du har dyppet i varmt vann.
6. Stek marengsen i 1 time og 5-15 minutter i ovnen til den er ferdig og har sprukket på toppen. Slå av ovnen og sett opp ovnsdøren slik at marengsen kan kjøle seg ned mens du lager pynten.
7. Pynten: Pisk fløten, melis og vaniljeekstrakt til krem. Ta pavlovaen ut av ovnen og smør kremen utover toppen på kaken.
8. Legg de rensede jordbærene på toppen og sikt kakaopulver over. Server med en gang eller avkjøl pavlovaen en time før servering.

Sjokoladepavlova med jordbær er kaken ingen klarer å motstå på Valentine. Oppskrift på pavlova med sjokolade og jordær til Valentine.

Sjokoladepavolva er enkel å lage og ser imponerende ut. Mer tid til romantikk.

Hjertekake til Valentine

Har du ikke tid til å bake selv, kan du likevel glede din kjære med kake på Valentine. Utvalget av ferdigkaker er stort, og mange konditorer lager egne kaker nettopp til slike anledninger som Valentinsdagen.

Hos Goman Rognaldsen i Lindås forventer de å selge opp til 1000 små, hjerteformede marsipankaker

– I Bergensområdet har skikken med å feire Valentinsdagen bredt godt om seg. Vi forventer stor pågang og er godt forberedt, forteller konditor Linn Kjeilen.

Rosa marsipanlokk

I konditoriet i Lindås lager de opp bunner, som de trykker ut for hånd, i hjerteform.

– Kaken har jordbærkrem inni, vanlig krem utenpå og rosa marsipanlokk pyntet med sjokolade, sier Linn, som mener jordbær og sjokolade er viktige ingredienser i en Valentinkake.

Goman-bakeriene leverer et stort utvalg kaker over store deler av landet. De bestilles enkelt på minkake.no, der du kan velge mellom ulike størrelser, fyll og dekor – og hente ferdig kake på din nærmeste Coop-butikk. 

 >> Trenger du valentinskake? Bestill ferdig her!

Konditorens Valentinetips

En enkel, men romantisk løsning til Valentine-desserten, eller som noe søtt til kaffen, er jordbær med sjokoladetrekk og pistasjnøtt-strø.

– Smelt sjokoladen i vannbad. Så dypper du bærene i den flytende sjokoladen, før du ruller dem i de hakkede nøttene, sier konditoren. Hun påpeker  at dette også kan fungere med annen frukt, som ananas og banan, og gjerne med annen strø.

– Her er det bare fantasien som setter grenser!

Ellers handler det viktigste tipset om samvær, og ikke så mye om smak.

– Jeg tenker at det hyggeligste er å lage noen sammen – og å nyte det sammen, slår Linn fast.