Myk karamellfudge lages enkelt av hvit sjokolade og søt kondensert melk. Bare ikke forveksle søt kondensert melk med den usøtede broren vikingmelk, da vil ikke fudgen stivne! Du finner søt kondensert melk i bakehylla hos Coop Mega.

Kreativ halloween-snacks 

Det er ikke alltid du har tid til å lage kreativ og spennende snacks til halloween. Da er disse fudgene perfekt, de tar bare 15 minutter å lage, og trenger 2 timer i kjøleskapet for å stivne.

Bruker du en blanding av gul og rød konditorfarge, får du en herlig oransje farge som er perfekt til halloween-bordet!

<<LES OGSÅ: Har du dårlig tid, er dette browniespydet genial partysnacks til både store og små!>>

Fudge er genial til halloween

Fudge er vanligst i en karamell- eller sjokoladeutgave, men med halloween rett rundt hjørnet passer det vel utmerket med en litt krydret ”pumkin spice”-utgave med hakkede nøtter for litt tekstur.

Denne karamellfudgen kommer til å bli vel så populær blant de voksne som hos ungene som går knask eller knep

Myk karamellfugde manges favoritt i godteskålen, men har du prøvd å lage karamellfudge selv? Det tar 15 minutter og er overraskende enkelt.

Gode, varme krydder og oransje farge gir en kul halloween-tvist på disse karamellfudgene. Lag mange, det kommer til å gå unna!

Karamellfudge med halloween-tvist

Dette trenger du til ca. 25 fudge:

  • 500 g hvit sjokolade
  • 1 boks, (ca 4 dl) søt kondensert melk (OBS, ikke Vikingmelk!)
  • 1 klype salt
  • ½ ts kanel
  • ¼ ts kardemomme
  • ¼ ts ingefær
  • 3-5 dråper rød konditorfarge
  • 3-5 dråper gul konditorfarge
  • 1 håndfull pekannøtter

 

Slik gjør du:

  1. Hakk sjokoladen, og smelt over lav varme sammen med melken. Rør inn krydderet. Tilsett konditorfarge til du har den oransjefargen du ønsker.
  2. Grovhakk pekannøttene og legg til side 1/3. Bland inn 2/3 av nøttene i massen.
  3. Kle en 20 x 20 cm form med plastfolie i bunn og oppover kantene. Spray gjerne også med matfett. Hell røren over i formen, og dryss de siste pekannøttene på toppen. Sett formen i kjøleskap og la fudgen avkjøles i minst to timer.
  4. Velt fudgen ut av formen når den er helt avkjølt. Kutt fudgen i passelige ruter. Fudgen bør oppbevares kjølig.