Snickers er sjokoladen vi kjenner godt fra både godtehyllen og TV-reklamer. Den har alt man kan ønske seg i en sjokoladebar: Salte peanøtter, fristende sjokolade og herlig karamell. Putter du alle disse ingrediensene i et paiskall, får du en tilsvarende god pai.

Visste du at Snickers egentlig var et hestenavn? Grunnleggerne av sjokoladen, Frank og Ethel Mars, oppkalte peanøttbaren etter familiens favoritthest.

På 70- og 80-tallet var Snickers den foretrukne kinosjokoladen. Fremdeles selger den svært godt, også utenfor kinosalen.

Salt + søtt = Snickers-pai

Nå er Snickers en av mange sjokolader som inneholder kombinasjonen salt og søtt. Det er kanskje ikke så rart, for det er vitenskapelige bevist  at dette er en smakskombinasjon vi rett og slett ikke klarer å motstå. Det er samme grunn til at så mange liker søt ketsjup på pommes frittes, eller nyter søte oster på salte kjeks.

Også i baking kan en dessert heves til nye høyder med et lite saltdryss på sjokoladen.

<<LES OGSÅ: Vet du forskjellen på Maldonsalt og havsalt? Det får du svar på i vår store saltguide.>>

Havsalt og mørk sjokolade er en nydelig kombinasjon. Men klarer vi å putte alle disse herlige smakene inn i en pai uten å bruke Snickers? Absolutt - og det har vi gjort. 

<<Les også: Deilige desserter med donuts>>

Alt i en Snickers-pai

Snickers-pai har et deilig knasende paiskall, et fyldig sjokoladelag, luftig peanøttkrem, karamellsaus og et dryss salte peanøtter på toppen.

Ikke la deg skremme av den relativt lange oppskriften og de mange ulike stegene. Den er faktisk ganske enkel å lage. Det er bare selve paiskallet som skal bakes, resten piskes sammen i puljer.

Snickers-pai

Dette trenger du (til 4 personer):

Snickers-pai har et deilig knasende paiskall, et fyldig sjokoladelag, luftig peanøttkrem, karamellsaus og et dryss salte peanøtter på toppen. Pååskrift på Snickers-pai.

Snickers-paien har et deilig knasende paiskall, et fyldig sjokoladelag, luftig peanøttkrem, karamellsaus og et dryss salte peanøtter på toppen.

Bunn:

  • 40 g usaltet smør
  • 60 g hvetemel
  • 20 g melis
  • 1 stk eggeplomme

Trøffelfyll:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl mørk sjokolade
  • ½ ts vaniljeessens  eller frø fra ½ vaniljestang

 Peanøttfyll:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 pakke kremost
  • 2 dl kremet peanøttsmør
  • 2 dl  melis

Karamell:

  • ½ dl sukker
  • 1 ss smør, romtemperert
  • 2 ss kremfløte
  • 1 dl grovhakket saltede peanøtter                     

Slik gjør du:

  1. Paiskallet: Varm ovnen til 180 ° C. Bland alle ingrediensene til paiskallet og la deigen ligge kjølig en times tid før den kjevles ut. Tykkelsen på deigen skal være på tykkelse med en femkroning. Stikk ut til porsjonspaier eller til en stor pai. Prikk paibunnen med en gaffel og stek i 10 minutter eller til skallet er gyllent og ferigstekt. Kjøl ned før du heller i fyllet.
  2. Sjokoladekremen: Varm kremfløten på middels varme. Fjern fra platen og rør inn sjokoladen og vanilje til en jevn røre. Spre trøffelfyllet i bunnen på paien. Putt i fryseren i 15 minutter slik at sjokoladen setter seg.
  3. Peanøttkremen: Pisk kremfløten ​​til krem. I en annen bolle pisker du kremost, peanøttsmør og melis til en glatt krem. Fold inn den piskede kremen. Spre kremen over sjokoladefyllet på paien. Sett kjølig i noen timer.
  4. Karamell: Smelt sukker i en gryte. Når fargen er gyllen på sukkeret, tilsetter du smør og fløte. Ta gryten av varmen og rør godt. La karamellen avkjøles litt før du drysser hakkede peanøtter over paien og heller karamell over.

Vel bekomme!

 

Kilde: Wikipedia