En saftig og god appelsinkake hører påsken til. Vi har pyntet kaken med herlige mandelegg, som både smaker godt og som gir den riktige påskestemningen til kakebordet.

<<PRØV OGSÅ: Lag saftig formkake med blåbær og sitron >>

Frisk appelsinsmak

Kaken inneholder både appelsinsaft og revet appelsinskall. Dette gir en nydelig sitrussmak og flott farge til kaken. Forsterk gjerne fargen med litt gul konditorfarge for virkelig å understreke at det er en påskekake.

Stek kaken etter anvisning og la den kjøle helt ned før du smører på kakaokremen. 

<<PRØV OGSÅ: Krydderkake med appelsinsmørkrem >>

Kakestykke med appelsinkake med sjokoladekrem.

Knallgul kake og mørk sjokoladekrem er både vakkert å se på og smaker kjempegodt.

Velg kakeform

Du får mye sjokoladekrem av denne oppskriften og da kan du velge om du vil dele kaken i to og smøre et raust lag krem mellom delene, eller om du bare vil ha krem på toppen, slik vi har gjort. 

Vi har brukt dobbel porsjon av kakedeigen for å få en ekstra stor og spektakulær kake. Formen vi har brukt er en bundtform. Den har hull i midten og et flott mønster på toppen. Hullet er perfekt å bruke som reir for alle de deilige mandeleggene.

Har du ikke en slik kakeform kan du med hell bruke en helt vanlig springform og pynte med egg på toppen og rundt kaken.

Slik pynter du appelsinkaken

Denne kaken ser kanskje avansert ut, men er egentlig ganske enkel å pynte. Her får du steg for steg-beskrivelse av påskepyntet appelsinkake (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken):

Pynte appelsinkake, steg 1: Smøre på sjokoladekrem.

Steg 1: Bruk en gjerne en spatel eller en god slikkepott til å fordele sjokoladekremen.

Pynte appelsinkake, steg 2: Fordel sjokoladeegg.

Steg 2: Mandeleggene fra Anthon Berg er perfekt til å pynte påskekaken med. Fyll hullet i midten og fordel egg rundt på kakefatet.

Pynte appelsinkake steg 3: Fordel appelsinglasuren.

Steg 3: Fordel appelsinglasuren litt tilfeldig rundt på kaken, slik at den ser litt spettete ut.

Pynte appelsinkake steg 4: Fyll på med appelsinglasur.

Steg 4: Fordel resten av den gule appelsinglasuren i rillene, slik at det renner nedover kaken i tykke lag.

Den gule appelsinglasuren er laget av friskpresset appelsinsaft, melis og konditorfarge. Konsistensen må være rimelig fast for at den skal holde formen og ikke renne helt bort.

Det er kombinasjonen av den deilige mørke sjokoladekremen, den gule glasuren og de fargerike mandeleggene som gjør denne kaken helt uimotståelig. 

Pynte appelsinkake: ferdig kake.

Dette er vel årets fineste påskekake?

APPELISNKAKE MED SJOKOLADEKREM

Dette trenger du til en springform 24 cm. Hvis du ønsker å bruke en bundtform (som vist på bildet) må du doble porsjonen.

Appelsinkake:

  • 4 egg
  • 110 g sukker
  • 125 ml nøytral olje
  • 225 g mel
  • 1 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 store appelsiner. Finrevet skall fra 1 og saften fra alle tre
  • ½ ts gul konditorfarge, kan sløyfes

 

Sjokoladekrem:

  • 200 g mykt smør
  • 3 dl kakao
  • 400 g melis
  • 2 dl fløte
  • 1 ts finrevet appelsinskall

 

Appelsinglasur:

  • 225 g melis
  • 4 ss appelsinsaft
  • ½ ts gul konditorfarge, kan sløyfes

 

Pynt:

  • 3-4 poser Anthon Berg mandelegg 

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  2. Lag kake: Pisk egg og sukker til du det er hvitt og luftig. Spe med oljen.
  3. Sikt alle tørre ingredienser og tilsett litt av gangen i eggemiksen.
  4. Tilsett revet appelsinskall og saft fra appelsinene. Tilsett litt gul konditrofarge hvis du ønsker en sterkere gulfarge.
  5. Ha kakerøren over i en smurt form og stek i ca en time. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Avkjøl på rist.
  6. Sjokoladekrem: Piske mykt smør, kakaopulver, melis, fløte og revet appelsinskall til du har en glatt krem.
  7. Appelsinglasur: Bland melis og appelsinsaft. Spe med gul konditorfarge til glasuren har en fin gulfarge. Vil du ha glasuren enda gulere, tilsetter du litt mer konditorfarge.
  8. Du kan velge om du vil dele kaken i to og ha kakaokrem i midten eller om du bare vil ha et generøst lag på toppen av kaken.
  9. Pynt med appelsinglasuren og mandelegg.