Dette er den ultimate helge-brunsjen. Luftige bananpannekaker i stabel med lag av bananskiver, friske jordbær, sjokoladesaus og karamelliserte peanøtter er alt du trenger for en vellykket formiddag.

Bananpannekakene er luftige og myke. Det er viktig å bruke en moden banan for å få riktig konsistens på røren. Den må helst være brun i skallet så lenge selve fruktkjøttet er uten for mange merker.

Sjokolade + bananpannekaker = sant

Det aller beste tilbehøret til banan er sjokolade. Varm sjokoladesaus smaker fantastisk godt og passer perfekt til disse luftige bananpannekakene med bananskiver. Smelt sjokoladebiter over vannbad og pisk inn fløten når sjokoladen er smeltet. Hell sausen over på en liten kanne og server til pannekakene.

HERLIG BANAN-TRIKS: Lag verdens beste dessert: Banan på grillen med mashmallows og sjokolade

Karamelliserte nøtter

Karamelliserte peanøtter gir retten en deilig krønsj.

Karamellen lager du enkelt ved å smelte sukker i en tørr og varm panne. Når sukkeret smelter og skifter farge fra blankt til lysebrunt, legger du grovhakkede peanøtter i pannen og rører. Ta pannen av platen og hell peanøttkaramell-miksen over på et bakepapir. La karamellen stivne. Den er varm, så pass på at det ikke er noen små barnefingre i veien.

Knekk opp karamellplaten og strø krønsj mellom pannekakelagene og på toppen. Du kan bruke en kjøtthammer for å gjøre jobben enklere.

<<PRØV OGSÅ: Saftig bananbrød med sjokolade og kaffe>>

Frisker opp med jordbær

Noen friske jordbær og litt sukker gir en nødvendig friskhet til disse bananpannekakene. Det gjør heller ikke noe at de røde bærene ser superlekkert ut når du serverer pannekakestabelen.

Stabel med bananpannekaker med jordbær, nøtter og sjokoladesaus.

Du kan servere disse bananpannekakene som dessert, men de er nokså mettende og egner seg derfor best som et eget måltid.

 BANANPANNEKAKER MED JORDBÆR, PEANØTTER OG SJOKOLADESAUS

Dette trenger du til 12 pannekaker (nok til fire personer): 

  • 210 g siktet hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 brun og moden banan
  • 2 store egg
  • 225 ml lettmelk
  • 3 ss smeltet smør + smør til steking

 

Jordbærmos:

  • 2 dl jordbær
  • ½ dl sukker

 

Karamelliserte peanøtter: 

  • 60 g peanøtter
  • 4 ss sukker

 

Sjokoladesaus:

  • 100 g kokesjokolade
  • 4 ss kremfløte

 

  • 2 bananer 

 

Slik gjør du:

  1. Pannekakene: Rør sammen de  tørre ingrediensene.
  2. Mos banankjøttet med en gaffel og rør inn egg, så melk og smør. Bland forsiktig bananmelken med de tørre ingrediensene til du har en røre. La røren svelle i 15 minutter før bruk.
  3. Stek pannekakene i en panne. Sørg for å få plass til tre-fire stk i en panne. Snu dem etter et par minutter og stek på andre siden til pannekakene er gylne.
  4. Jordbærmos: Mos jordbærene og sukker med en gaffel slik at mosen ikke blir for glatt. Det er godt med store jordbærbiter i.
  5. Karamelliserte peanøtter: Grovhakk peanøtter. Smelt sukker i en panne. Legg peanøttene i pannen og bland i sukkeret. Når sukkeret er gyllent legger du peanøttkaramellen over på et bakepapir. Avkjøl og bank med en kjøtthammer eller undersiden av en gryte slik at du får peanøttbiter.
  6. Sjokoladesaus: Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn fløten.
  7. Server pannekakene med skiver av banan, jordbærmos og karamellkrønsj mellom lagene. Beregn tre pannekaker til hver. På toppen heller du varm sjokoladesaus over.