Brownies er en av nordmenns absolutte favorittkaker. Vi elsker den intense sjokoladesmaken og den klissete kjernen. Men har du smakt blondies? Blondies inneholder brunt sukker og hvit sjokolade og har den samme deilige, klissete konsistensen som brownies.

Vi kan like gjerne si det med én gang: Lag dobbel porsjon av blondies. Disse kakestykkene kommer til å få bein å gå på!

Velg riktig sukker i blondies

Bruk brunt sukker i blondies. Dette sukkeret gir kaken en dyp, karamellisert smak. Sammen med smeltet smør blir kaken myk og uimotståelig god. For å spekke kaken med enda mer god smak har vi tilsatt litt hvit sjokolade, og knas i form av deilige valnøtter.

Når er blondies ferdigstekt?

En overstekt blondie er verre enn en understekt blondie. Slik er det med brownies også, så du kjenner nok til utfordringen.

Blondien er ferdig når den fremdeles er myk i midten, men ikke flytende. Høyden på kaken er avgjørende; den bør ikke fylle mer enn ca. 3 cm i høyden når du setter den inn i ovnen.

La kaken avkjøle før du skjærer den opp i små stykker. Kaken er mektig, så du kommer langt med små stykker. 

Oppskrift på blondie med rips.

Rips har en fantastisk rødfarge og tilfører den søte blondien små bomber av syrlighet. Kombinasjonen av bitre valnøtter, søt hvit sjokolade og syrlige bær er perfekt i den klissede kaken.

BLONDIES MED RIPS OG HVIT SJOKOLADE

Dette trenger du:

  • 120 g smeltet smør + smør til smøring av formen
  • 220 g brunt sukker
  • 1 stort egg
  • 130 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 dl rips
  • 1 dl grovhakkede valnøtter

 

Slik gjør du:

  1. Miks smeltet smør og brunt sukker i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett egg og miks videre. Spe med mel, vaniljesukker, bakepulver  og salt.
  3. Smør en bakeform. (ca 22 x 22 cm)
  4. Brekk den hvite sjokoladen i terninger.
  5. Bland forsiktig inn rips, sjokolade og valnøtter i kakerøren og hell røren i den smurte formen.
  6. Stek kaken på 180 grader i en forvarmet ovn. Stek i 20-25 minutter. Kaken skal være klissete i midten. La den avkjøle seg før du skjærer den i stykker.