Det som gjør brioche til verdens beste loff, er at det er særdeles luftig og smørmykt. Det er to ting du må gjøre for å få til det:

  1. La brødet heve i to omganger.
  2. Gi gjæren en kickstart med sukkertrikset! Bland gjær med sukker og lunken melk (litt i underkant av 37 grader) og la dette stå til det dannes et skumlag på toppen. Sukkeret gir gjæren en pangstart, slik at deigen hever bedre og raskere. 
Oppskrift på brioche. Brioche sammen med reker og skalldyr.

Brioche er perfekt tilbehør til reker. Skalldyr er nemlig mager kost som trenger et brød bakt med mye smør.

Personlig flettebrioche

Det er ikke vanskelig å flette brød. Del deigen i tre like store emner som trilles ut til tre lengder. Flett deigen. Det er ikke så farlig om fletten ikke blir jevn, det er veldig fint med et ”personlig” brød.

Under heveprosessen vil nok formen på briochen forandre seg noe. Kanskje blir brioche-brødet litt lubbent? Det gjør ingenting.

<<LES OGSÅ: Briochedeig gir verdens beste hamburgerbrød og pølsebrød! >>

Fordi brødet i seg selv er så dekorativt, anbefaler vi deg å servere det på en fjøl slik at folk kan skjære fine skiver av briochen ved bordet. 

Oppskrift på flette-brioche. Broiche på bordet.

En smørmyk flette-brioche ser vakker ut på bordet og smaker fantastisk!

BRIOCHE-BRØD

Dette trenger du til 1 brød:

  • 10 g tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 egg + 1 egg til pensling
  • 100 g smør, romtemperert i terninger
  • 250 g hvetemel
  •  2 ss sesamfrø

 

Slik gjør du:

  1. Ha gjær, sukker og lunken melk (ca.37 grader) i en skål. Rør sammen. La dette stå i 10 minutter til det dannes et tykt skumlag på toppen av væsken. Nå er gjæren klar til bruk.
  2. Ha melkegjæren over i en bakebolle og rør inn salt, egg og smørterninger. Ha i litt og litt mel til du har en smidig og fin deig. Elt den i ca 10 minutter.
  3. Dekk til bollen med plastfolie. Sett til heving på et lunt sted i 45 minutter.
  4. Del deigen i tre emner og lag en flette. Sett den til heving i nye 45 minutter.
  5. Pensle fletten med et sammenpisket egg. Strø på sesamfrø.
  6. Bak i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter eller til brødet er gyllent og ferdigstekt. Avkjøl på rist.