Det er utrolig mye du kan bruke gammel loff til. Du kan kutte terninger og steke dem i ovnen med litt olivenolje, og vips har du krutonger til suppe eller salat. Du kan også bruke selve innmaten på loffen til å binde kjøttdeigen til herlige kjøttboller.

Og hvem liker ikke et sprøtt og deilig ostesmørbrød? Skiver av daggammelt brød med litt god sennep, skinke og ost blir til den perfekte middagen. Det er bare å legge skivene under grillen i ovnen.

<<LES OGSÅ: Er du sulten på noe varmt til kvelds, er disse tre ostesmørbrødene akkurat det du har lyst på!>>

Og tenk deg deilige, sprøstekte brødpiner som du dypper i frokostegget. Hvor godt er ikke det! Du kommer aldri til å kaste loff igjen.

Arme riddere

Du kan også vende brødpinnene i egg og melk og så steke dem i smør. Gammelt brød blir til den deiligste helgefrokosten. Litt melis, kanel og noen friske bær på toppen, og du blir dagens helt.

Daggammelt brød er det beste å bruke til slike retter fordi det utvikler en annen konsistens og fasthet enn fersk brød, noe som gjør at brødpinnene holder fasongen.

<<LES OGSÅ: Start dagen med en økologisk frokostgrøt du lager på bare to minutter.>>

Salt og søt snacks

Om du vil ha salte ostepinner til aperitiffen eller søte pinner til kaffekoppen bestemmer du selv. Utgangspunktet er det samme.

De salte kan rulles i revet parmesan og krydres med friske urter. Dette er det perfekte tilbehøret til god spekeskinke eller en deilig sommersalat.

<<LES OGSÅ: Skal du ha vorspiel? Disse tre dippene får fart på festen>>

Søte brødpinner kan stekes og smakssettes med sukker og kanel og er en enklere versjon av den kjente, spanske retten churros, som lages som en slags smultring i pinneform. Hvorfor ikke servere disse brødpinnene sammen med mascarpone, bringebær og sirup?

Snacks av loff med parmesan og urter.

Ostesticks med parmesan og friske urter er det perfekte tilbehøret til god spekeskinke eller en deilig sommersalat.

Ostepinner med tomatdipp

Dette trenger du til 4 personer:

  • 8 skiver gammel loff
  • Salt, pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 8 ss parmesan
  • 1 stort egg
  • 2 ss frisk timian, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Del brødet i tykke skiver og skjær så staver av skivene. La stavene være like tykke som høyden på skiven.
  2. Pisk sammen et helt egg og dypp pinnene i egget.
  3. Bland sammen finrevet parmesan, salt og pepper og timian. Så ruller du pinnene i revet parmesan.
  4. Stek brødpinnene i pannen med olje. La dem hvile på en rist før servering slik at de holder seg sprø.

 

Tomatdipp:

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket merian
  • ½  ts hvitløkspulver
  • ¼ ts salt

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene og kok opp.
  2. Reduser varmen og la sausen koke ved lav varme i cirka 30 minutter, til du får en tykk og deilig dipp. 
Ikke kast det tørre brødet - lag digg snacks! Oppskrift på brødsticks med parmesan og timian og søt loffsnacks med sukker og kanel.

Ikke kast tørr loff, lag heller deilig snacks med kanel, sukker og mascarpone.

Brødsticks med sukker og kanel

Dette trenger du til 4 personer:

  • 8 skiver gammel loff
  • 4 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ts malt kanel

 

Slik gjør du:

  1. Del brødet i tykke skiver og skjær så staver av skivene. La stavene være like tykke som høyden på skiven.
  2. Stek brødstavene gylne i smør.
  3. Bland sukker og kanel dryss over brødpinnene. La dem hvile på en rist før servering slik at de holder seg sprø.
  4. For å gjøre disse pinnene ekstra deilige kan du servere dem med mascarpone, bringebær og lønnesirup.

 

Tips!

Bland ut mascarpone med litt fløte hvis du synes konsistensen er for tykk.