Utfordringen blir å lage mange nok - disse glutenfrie julekakene forsvinner raskt! 

Fra én og samme deig får du to deilige smaker i tre forskjellige farger. Det må da minst telle som to slag til jul, ikke sant?

Vidunderlig uperfekte crinkle cookies

Navnet crinkle cookies kommer fra sprekkene som oppstår når småkakene stekes. De danner et herlig rustikt mønster i det fine melisdrysset, og innerst inne kan du såvidt skimte den myke, fargede kjernen.

Kakedeigen røres sammen med hendene, så det er ikke behov for ekstra utstyr. Det kan nesten ikke bli enklere å bake julekaker enn dette.

Deigen kan virke litt tørr i begynnelsen og deretter klissete, men er slik den skal være. Kunsten er å ikke jobbe for mye med den.

Crinkle cookies er glutenfrie julekaker.

Smaksmessig ligger crinkle cookies et sted mellom makroner og kransekake.

Perfekt å fryse

Kjernen skal være akkurat passe myk og seig, dekket av et tynt, sprøtt skall - med sprekker.

Akkurat som andre mandelkaker egner crinkle cookies seg veldig godt til å fryses. Da blir de om mulig enda bedre på smak, mens melisdrysset kan være litt mindre synlig.

Flere glutenfrie julekaker

crinkle cookies er superenkle og glutenfrie julekaker

Crinkle cookies er lett gjenkjennelige med sine vakre, uperfekte sprekker. Den myke kjernen skimtes gjennom det lette melisdrysset.

CRINKLE COOKIES I TRE FARGER

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Steketid: 15-17 minutter
Steketemperatur: 180˚C
Antall kaker: ca. 30

Dette trenger du:

  • 375 g mandelmel
  • 280 g melis, siktet
  • 1 stk. sitron, revet skall av
  • 2 stk. egg (store)
  • Rød konditorfarge
  • 2 ts kakaopulver
  • 50 g melis

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180˚C. Legg bakepapir på stekebrett.
  2. Bland sammen mandelmel, siktet melis og revet sitronskall i en bakebolle.
  3. Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
  4. Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, kakaopulver i ett og la det siste være naturell.
  5. Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
  6. Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
  7. Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare. Oppbevar mørt og tørt.