Fredrik Solbakk Andersen (18) er sesongens yngste deltaker, men han vant likevel første episode av Hele Norge Baker med en imponerende trelags sjokoladekake fylt med syrlig bringebærmousse og fyldig sjokoladekrem.

Han driver også kakebloggen letsbake.no.

Fredrik Solbakk Andersen (18) lager sjokoladekake med bringebærmousse.

Fredrik Solbakk Andersen (18) er mannen bak den vidunderlige sjokoladekaken med bringebærmousse. han driver også bloggen letsbake.no

– Jeg har alltid vært interessert i mat og kakebaking, og dette er min signaturkake. Det var den som fikk bloggen min til å gå fra 20 lesere om dagen til 10 000, forteller han.

Nyelig kombinasjon av sjokolade og bringebær

Dommerne mente kaken hadde ren og fyldig smak, med en fin balanse mellom syrlig og søtt. Konsistensen ble beskrevet som perfekt.

– Det jeg liker med denne kaken er at det nesten ikke er sukker i bringebærkremen, noe som gir en kontrast til den søte sjokoladekremen, sa konditor Pascal Dupuy, en av sesongens dommere.

I tillegg til å smake himmelsk, gir de tre lagene med kakebunn og den friske bringebærfargen kaken et imponerende utseende. En skikkelig festkake!

Prøv denne deilige drømmen av en sjokoladekake fylt med syrlig bringebærmousse og fyldig sjokoladekrem. Oppskrift på sjokoladekake med bringebærmousse.

Sjokoladekake med bringebærmousse har en god balanse mellom den søte sjokoladen og den syrlige bringebærmoussen.

SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆRMOUSSE

Til 1 kake trenger du:

Kakebunn:

  • 4 egg
  • 400 gram sukker
  • 240 gram meierismør
  • 60 gram bakekakao
  • 400 gram hvetemel
  • 550 gram kulturmelk (ikke skummet)
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 5 gram salt
  • 10 gram vaniljepulver

Bringebærmousse:

  • 550 gram tinte frosne bringebær
  • 80 gram vann
  • 100 gram eggehvite
  • 190 gram sukker
  • 3 gelatinplater
  • 150 gram kremfløte

Sjokoladekrem:

  • 600 gram sjokolade 65%
  • 700 gram usaltet meierismør
  • 50 gram bakekakao
  • 200 gram eggeplomme
  • 200 gram vann
  • 300 gram sukker

 

Slik gjør du:

Kakebunn:

  1. Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. 
  2. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. 
  3. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. 
  4. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse:

  1. 250 gram bringebærpuré lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  3. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. 
  4. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. 
  5. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader.
  6. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. 
  7. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. 
  8. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. 
  9. Pisk fløten lett, og vend dette inn i marengsen i flere omganger. 
  10. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt. 

Sjokoladekrem:

  1. Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. 
  2. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. 
  3. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. 
  4. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader.
  5. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem. 

Montering:

  1. Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. 
  2. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke tyter ut.
  3. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. 
  4. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.