Skal du ha fest, er det viktig å servere gjestene noe å bite i. Sultne gjester er nemlig drepen for den gode stemningen! Enkel snacks som potetgull og saltstenger er vel og bra, men skal du virkelig imponere gjestene dine, bør du utvide repertoaret litt.

Hjemmelagede dipper er alltid populært, og ikke vanskelig å lage. Dipp og knekkebrød kan spises i sofaen uten for mye gris, eller settes fram til gjestene mens du lager ferdig middagen.

Disse dippene kan du lage i god tid i forveien og oppbevare i kjøleskapet til gjestene kommer. Får du rester, holder de seg i fint i kjøleskapet noen dager. Spis gjerne dippene sammen med kjøtt eller kylling – eller som digg tilbehør til hamburgeren.

<<LES OGSÅ: Ikke kast tørt brød, sjekk disse deilige brødsticksene du kan lage! Velg mellom en salt variant med timian og parmesan og søte loffstick med kanel og mascarpone.>>

Perfekt til dipp

Knekkebrød er ikke lenger forbeholdt hverdagsfrokosten. Knekkebrødsticksene fra Goman Bakeriet er knasende sprø, og kan nytes både som snacks og som et mellommåltid.

Den perfekte størrelsen gjør dem spesielt velegnet som snacks til dipper og salsaer.

I tillegg gir disse knekkebrødsticksene en god metthetsfølelse som gjør at festen kan vare ut i de små timer.

<<PRØV OGSÅ: Focaccia er brødet alle liker og som er veldig rask å lage. Prøv focaccia med deilig urteolje.>>

Knekkebrød med to smaker

Coops eget bakeri, Goman Bakeriet, har laget knekkebrødsticksene i to ulike varianter; med gresskar, pepper og havsalt, og multikorn med havsalt og provenceurter. Begge har en grovehetsprosent på 100 og du får kjøpt sticksene i samtlige Coop Mega-butikker. Knekkebrødstickene du kjøper i din butikk, kommer fra samme bakeri; Goman Valaker ved Ålesund.

Her får du 3 festglade dipper som passer perfekt sammen med Goman Bakeriets knekkebrødsticks:

Kjeks og dipp med fetaost, hummus eller bønnekrem er perfekt festmat. Oppskrift på 3 deilige dipper.

3 dipper som passer perfekt med knekkebrødstick: dippe med fetaost, hummus og avokado.

 

  1. Bønne- og avokadodipp

 Du trenger: 

  • 1 boks hvite bønner
  • 1 stor avokado
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts hvitvinseddik (eller annen eddik)
  • Litt salt og pepper
  • 0,25 ts chiliflakes
  • 1 ss persille, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Hell vannet av bønnene. 
  2. Legg bønner, avokado, finhakket hvitløk og hvitvinseddik i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en jevn blanding. Rør inn finhakket persille til slutt.
  3. Smakes til med salt, pepper og chiliflakes.

 

2. Fetakrem

Du trenger:

  • 200 gram fetaost
  • 50 gram creme fraiche
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 0,25 rød chili, finhakket
  • 1 ss persille, finhakket
  • 1 ts akasiehonning

 

Slik gjør du:

  1. Rør fetaosten myk med en gaffel, og tilsett creme fraichen under røring. 
  2. Bland inn finhakket hvitløk, chili og kruspersille, og smak til med litt akasiehonning. Rør til en jevn blanding.

 

3.  Hummus

Du trenger: 

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ts tahini
  • 0,5 sitron, saften
  • 1 – 2 fedd hvitløk
  • 0,5 bunt koriander
  • Ca 0,5 dl olivenolje
  • Litt salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Hell kikertene, samt litt av vannet fra boksen, i en blender med tahini, sitronsaft og finhakket hvitløk. Kjør til en jevn blanding. 
  2. Tilsett litt og litt olivenolje til hummusen får en silkemyk konsistens. Rør inn finhakket koriander, og smak til med salt og pepper. 
  3. Serveres med litt ekstra olivenolje på toppen, og et dryss koriander.