Focaccia er et saftig, forholdsvis flatt brød, som egner seg som tilbehør til nesten all slags mat, eller som en venterett for å stille den verste sulten før middag. Da smaker det ekstra godt med en god olivenolje til focacciaen.

Deigen til focaccia og pizza ligner hverandre litt i konsistensen, med focaccia blir som regel dyppet i olje før steking, og i tillegg smaksettes med godt salt, urter eller grønnsaker.

LES OGSÅ: Disse brødene smaker supergodt til suppe

Focaccia med mange smaker

Vi har valgt en delikat og smaksrik krydderolje til focaccia, men her er det bare å prøve seg fram med de urtene og krydderne du selv liker. Den klassiske focacciaen har svarte oliven stukket med i brødet og rosmarin på toppen. Du kan også ha fetaost, oliven eller soltørket tomat på focacciaen.

Focaccia med urteolje. Har du lyst på et deilig saftig brød som ikke tar lang tid å lage, er foccacia løsningen. Oppskrift på focaccia med deilig urteolje og svarte oliven.

Focaccia er et saftig, litt flatt brød som smaker godt til salat og grillmat.

Focaccia

Passer til en langpanne 20X30 cm:

  • 1 l hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 7-8 dl lunkent vann
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss god olivenolje

Urteolje:

  • 2 dl extra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • ½ glass steinfrie, sorte oliven, gjerne kalamata

Slik gjør du:

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig.
  2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.
  3. Sett stekeovnen på 180 °C. Smør formen godt og hell i deigen i. La heve i cirka 15 minutter mens du rører sammen ingrediensen til oljen.
  4. Stikk en finger ned i deigen, slik at det dannes små groper Fordel oljeblaning over foccaciaen og ha oliven ned i gropene.
  5. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.