Gulrotkake er saftig og mektig, og når du i tillegg smaker den til med appelsinjuice og ingefær får du en kake som virkelig smaker.

Den myke ostekremen er dessuten en klar favoritt hos mange. Så dette er en festkake du kommer til å høste hurrarop for. 😋

Du kan godt bruke annen kremost enn Philadelphia-ost. Snøfrisk er litt friskere og syrligere i smaken, og kremost med for eksempel appelsin gir en annen smaksopplevelse.

<<PRØV OGSÅ: Krydderkake med appelsinsmørkrem >>

Er du redd for at smaken blir for kraftig, kan du blande den med en nøytral kremost.

Oppskriften gir nok røre til to springformer. Stek kaken i to omganger hvis du ikke har plass til to former i ovnen samtidig.

Hvis du steker bunnene ferdig dagen i forveien, setter kaken seg litt og blir enklere å montere.

Pynt for eksempel med spiselige blomster – oransje ringblomster, blå agurkblomster, de rosa og lilla blomstene på gressløken, lilla lavendel, fargerik blomkarse eller fioler og stemorsblomster.

Du kan også pynte kaken med friske bær, sjokolade eller makroner i flere farger.
Når du pynter er det bare å øse av kreativiteten din. 

 

Dette trenger du:

Gulrotkake:

  • 4 egg
  • 4 ss melis
  • 6 ss rapsolje
  • 1 dl appelsinjuice
  • 460 g hvetemel
  • 3 ts natron
  • 2 ts ingefær, malt
  • ½ ts salt
  • 300 damerasukker
  • 6 gulrøtter, revet
  • 1 cm frisk ingefær, revet

 

Fyll og pynt:

  • 600 g Philadelphiaost
  • 10 ss melis
  • 2 dl kremfløte
  • ½ vaniljestang 

 

Slik gjør du:

  1. Visp sammen egg og melis til egge­dosis. Tilsett olje og juice.
  2. Sikt det tørre over og vend i. Skrell og riv gulrøttene. Ha gulrøttene i røren sammen med finrevet frisk ingefær.
    Smør en springform og stek på 180 °C i ca. 50 min. Sjekk at den er ferdig med en strikkepinne.
  3. Hvelv kaken på rist. Avkjøl.
  4. fyll og pynt: Visp sammen Philadelphia, kremfløte, melis og frøene fra vanilje­stangen.
  5. Del kaken i to eller tre deler og smør kremen over kaken. Pynt med det du måtte ønske, spiselige blomster, sjokolade, sukkerperler eller bær.

<<PRØV OGSÅ: Lag saftig formkake med blåbær og sitron >>