Når du du først har laget en supergod hamburger, så fortjener den en skikkelig innpakning. Burgerbrødet bør være stort og solid nok til å håndtere en saftig burger.

<<LES OGSÅ: Liker du hotte krydder bør du prøve denne chiliburgeren med tilbehør som sparker.>>

Lett og luftig hamburgerbrød

Bakere elsker smør og dette hamburgerbrødet er intet unntak. Samtidig er det egg i deigen, noe som løfter og gjør bakverket luftig, lett og veldig saftig.

Hjemmelaget hamburger i hjemmelaget brioche-brød vil gjøre deg til kveldens grillkonge.

<<LES OGSÅ: Skal du grille i kveld? Her er tilbehøret som rocker pølsefesten.>>

Hjemmebakte hamburgerbrød med briochedeig

Har du gode hamburgerbrød er du halvveis til målet. Med godt tilbehør og saftige hamburgere får du en lykkeburgeropplevelse!

Brioche passer til alt

Brioche er kanskje verdens mest anvendelige brød. Du kan lage rundstykker, fletter, brød, pølsebrød og hamburgerbrød av deigen. Tilsetter du noe søtt, som rosiner eller sjokoladebiter, får du et søtt bakverk som smaker nydelig til kaffen.

Prøv rykende ferske brioche med godt smør og hjemmelaget jordbærsyltetøy; perfekt til late søndagsfrokoster.

Et par dager gamle brioche kan bli verdens beste arme riddere.

Her er oppskriften på franske brioche. Du kan lage både deilige hamburgerbrød og pølsebrød av denne oppskriften:

Hjemmebakte hamburgerbrød med briochedeig. Med denne magiske deigen kan du bake de luftigste og beste hamburgerbrødene. Oppskrift på hamburgerbrød og pølsebrød med briochedeig.

Hjemmebakte hamburgerbrød topper burgeropplevelsen. Du kan også bake pølsebrød av denne deigen.

SAFTIGE HAMBURGERBRØD OG PØLSEBRØD

Dette trenger du til 9 brød:

  • 2 dl H-melk
  • 100 g usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 2 store egg, pisket
  • 55 g sukker
  • 1 ½ ts salt
  • 450 g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær

Topping:

  • 1 egg pisket med en dasj med melk og en dråpe soyasaus
  • 2-3 ss sesamfrø

 

Slik gjør du:

  1. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt.
  2. Smelt smør og bland det med melk og egg. Ha det over i miksebollen og kjør først på lav hastighet i 4-5 minutter. Så raskere i 4-5 minutter.
  3. La deigen heve i 1-2 timer, til den blir dobbelt så stor.
  4. Ha litt mel på benken og hell deigen ut. Klem den litt utover og del den i 9 deler.
  5. Klem hver og en bit litt ut og brett kantene inn mot midten. Snu dem med skjøten ned og rull dem til kuler.
  6. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, sett brettet i en plastpose eller dekk med kjøkkenhåndkle. La heve i 40-60 minutter.
  7. Forvarm stekeovnen til 200C.
  8. Pensle bollene med et pisket egg og dryss på med sesamfrø.
  9. Sett en ildfast bolle og lignende i bunnen av ovnen og ha i isbiter eller vann, for å lage litt damp.
  10. Stek bollene i 15-20 minutter, til de blir gylne. Legg på med bakepapir hvis de blir for mørke.
  11. Avkjøl.
  12. Oppbevar dem i en pose og stek dem i litt smør eller på grillen før servering.

Tips!

Disse hamburgerbrødene kan fryses, bare tin dem på benken og varm dem opp på grillen eller i litt smør i en stekepanne.