En konfektkake er festfin dessert med smak av jul.

Nyttårsaften er kvelden for den store nyttårsmenyen med en skikkelig søt finale.
Denne kaken med sjokolade, nøtter og pepperkakeiskrem smaker både av jul og av fest.
I tillegg kan den lages i god tid i forveien og bare legges sammen rett før servering.

Du kan gjøre det lettvint og helle sjokoladeganachen over nøttebunnen, sånn som det står i oppskriften.
Vil du gjøre det litt mer avansert kan du avkjøle ganachen til den stivner.
Form den til kuler med en skje og legg sjokoladekulene på toppen av kakebunnen som på bildet.

Om du vil kan du tilsette noen dråper Cointreau i sjokoladeganachen.
Skjær skallet av en appelsin og skjær ut båter slik at det tynne, hvite skallet ikke følger med.
Ha appelsinbåtene i en skål og klem resten av saften fra skallet over. Tilsett gjerne litt Cointreau. Dryss over litt vaniljesukker og la det stå en times tid.

Kjør appelsinsyltetøy glatt med stavmikser og smak til med litt limesaft.
Del nøttebunnen med sjokoladeganache i porsjonsbiter og server med pepperkakeiskrem, appelsinbåter og appelsinsaus ved siden av.

50 min / 4 Porsjoner

Dette trenger du:

  • 240 g usaltet smør
  • 160 g hasselnøtter
  • 240 g melis
  • 180 g eggehviter
  • 120 g hvetemel
  • 100 g fløte
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 boks god vaniljeiskrem
  • 10 stk pepperkaker

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret og la det bli romtemperet. Mal hasselnøttene med melis i en kjøkkenmaskin. Bland eggehvitene med hasselnøttmelet, og tilsett det smeltede smøret. Rør inn hvetemel til slutt.
  2. Fyll røren i en kake­form eller liten langpanne, og stek kaken midt i ovnen i ca. 20 min til den er gyllen. Kok opp fløte og tilsett sjokoladen. Hell det over den avkjølte kaken.
  3. Grovhakk pepperkakene og bland med vaniljeiskremen i god tid før dere skal spise.

Tips!
Om du vil kan man tilsette noen dråper med cointreau i sjokolade­ganachen for en god smak.

Se oppskriftene på resten av nyttårsmenyen:
Rødbetetartar med ristede valnøtter, salat og brunet nøttesmør
Helstekt viltkjøtt med bakte rot­-grønnsaker