Hjemmelaget flatbrød smaker godt til julemat. Vi har laget sprøe og gode flatbrød med et herlig julemønster. For å få til dette har vi brukt krumkakejernet.

Det gir en vakker form og mønster på flatbrødet. Har du takke, kan du selvfølgelig steke flatbrød på den også.

<<PRØV OGSÅ: Hjemmelaget flatbrød smaker nydelig til rødbetgravet laks med dillkrem.>>

Dette gir fine flatbrød

Hemmeligheten bak vellykkete flatbrød er å kjevle deigen så tynn som mulig før du steker dem i krumkakejernet, på takken eller i stekeovnen. Det er også viktig at flatbrødene avkjøles på rist etter steking. 

Det er selvsagt ikke noe i veien for å kjøpe flatbrød, men du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å lage dem selv. 

Hjemmelaget flatbrød på et brett. Serveres til gravlaks med rødbeter.

Det er ikke vanskelig å lage flatbrød. For en ekstra fin julevri kan du steke flatbrødene i krumkakejernet.

Hjemmelaget flatbrød med julemønster

  • 1 ts nøytral olje
  • 1/2 ts salt
  • 500 g rugmel.
  • ¼ ts bakepulver
  • 3,5 dl vann

 

Slik gjør du:

  1. Bland anne ingrediensene i en bakebolle og elt dem sammen . La deigen hvile et kvarters tid før du kjevler den tynt ut.
  2. Skjær ønsket form og legg dem på bakepapir og stek noen minutter i krumkakejernet. Avkjøl på rist.

Tips!

Du kan også steke flatbrødene i ovnen. Sett ovnen på 200 grader varmluft og stek i ca 5 minutter.