Iskake kan høres avansert ut å lage. Det er det ikke. Veldig lite kan gå galt når du fryser røren. Du lager det man kaller en parfait, som består av pisket krem og eggedosis. Den kan du smaksette eller la være som den er. Vi har tilsatt masse deilig pasjonsfruktsaft.

Pasjonsfrukt er en tropisk frukt med søt og syrlig smak. Når du skal velge pasjonsfrukt i butikken, bør du gå etter de som ser mest skrukkete og gamle ut. Det er da de er på sitt beste og saften er søtest. 

<<LES OGSÅ: Oppskrift på deilig pasjonsfruktsaus til is. >>

Slik renser du pasjonsfrukt

Del pasjonsfruktene i to. Med en skje tar du ut fyllet som består av et oransje kjøtt og steiner. 

Ha dette over i en sikt og ha en bolle under. Gni med baksiden av en skje mot sikten slik at saften renner ned i bollen. Bruk litt kraft og tid på dette, for det sitter masse saft i det sleipe kjøttet og blant steinene.

Oppskrift på iskake med pasjonsfrukt, nøttebunn og bringebær.

Kombinasjonen av pasjonsfrukt, bringebær og søt nøtte-og sjokoladebunn er perfekt. Denne iskaken er aller best når den har smeltet litt.

Den beste iskake-bunnen

Bunnen til denne iskaken er laget av knuste kjeks, smør, nøtter og smeltet sjokolade. Den skal sette seg i kakeformen før parfaiten helles over. Sørg for at formen står stødig i fryseren ellers vil kaken bli skjev når den fryser.

Iskake-pynting

Pynt iskaken med bringebær og sitronmelisse. La iskaken få et lite kvarter på seg før du skjærer den opp i fine stykker. Bunnen kan være litt hard å komme igjennom, så bruk en skarp kniv.

Når du skjærer i iskaken, vil du se herlige lag av sjokoladebunn og kremet parfait med bringebær. Det blir ikke bedre enn dette!

Oppskrift på iskake med pasjonsfrukt, nøttebunn og bringebær.

Iskake er både godt til dessert og til kakebordet. Kaken smelter fort når den er ute av fryseren, så unngå å sette den i direkte sollys.

Iskake med pasjonsfrukt, bringebær, sjokolade-nøttebunn

Bunn:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g smør
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • ½ pakke digestive kjeks

 

Pasjonsfruktparfait:

  • 7 modne pasjonsfrukter
  • 4 eggeplommer
  • 160 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 kurv bringebær

 

Sirup:

  • 4 pasjonsfrukter
  • 60 g sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ss sitronsaft
  • frisk sitronmelisse
  • 200 g friske bringebær

 

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad.  
  2. Smelt smør.
  3. Finhakk nøtter og kjeks i en kjøkkenmaskin. Bland inn smeltet sjokolade og smør. Fyll massen i en smurt 22-24 cm form. Silikonkakeformer er bra.
  4. Del pasjonsfruktene i to, og med en skje skraper du ut innholdet. Ha dette over i en sil. Press mest mulig saft ut. Saften tar du vare på.
  5. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen skål pisker du kremfløten.
  6. Vend eggedosis og pasjonsfruktsaft inn i kremen.
  7. Ta ut kakeformen og hell parfaitmiksen over. Press noen bringebær ned i parfaitmiksen. Dekk til med plast og sett i fryseren.
  8. Lag pasjonsfruktsirup. Press saften ut av pasjonsfruktene på samme måte som du gjorde med iskaken. Kok opp saften sammen med sukker og vann. Smak til med sitronsaft og avkjøl.
  9. Ta ut iskaken femten minutter før servering. Hell over sirup, og pynt med sitronmelisseblader og masse bringebær. Dryss evt litt melis over.