Det bakes mange krumkaker i julen. Den deilige, sprø julekaken med det vakre mønsteret lages ofte som rull eller kremmerhus. Du kan også lage kurver av krumkakene.

Disse krumkakekurvene kan du fylle med godsaker slik at du får en skikkelig deilig juledessert.

Herlige krumkakekurver

Det er veldig enkelt å lage krumkakekurver. Når krumkakene er ferdigstekt, og fortsatt varme, bøyer du kaken forsiktig over bunnen på et kjøkkenglass. Klem forsiktig rundt krumkaken. Når kaken stivner, får du en fin kurv.

Krumkake med marsipan på tallerken.

Krumkakene blir ekstra gode med sitrusskall og mandler i deigen.

Krumkakekurver er perfekte å fylle med multekrem, iskrem eller krem og bær. Eller herlig marsipankrem, som her.

Ekstra julete krumkaker

Mandler og klementin hører julen til. Vi har blandet mandelflak og finrevet klementinskall i røren og har dermed gitt krumkakene en ny og julete smak. Synes du det blir vel dramatisk med sitrusskall i julekaken, kan du lage helt vanlige krumkaker.  

Denne oppskriften gir ganske mange krumkaker, så du kan fylle kakeboksen i tillegg til å servere god dessert.

Lyst på flere deilige julekaker- og desserter? Prøv disse:

Krumkaker med marsipankrem på en tallerken.

Kremen som ligger i den deilige krumkakekurven inneholder revet marsipan. Legger du marsipanblokken i fryseren til den blir kald og hard, er det ingen sak å rive den.

KRUMKAKER MED KLEMENTINSKALL, MARSIPANKREM OG BAKTE FIKEN

Dette trenger du til fire personer (+ ganske mange krumkaker):

Krumkaker med mandler og appelsin:

  • 3 store egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss kaldt vann
  • 200 g hvetemel
  • 4 ss mandelflak, hakket
  • 1 ts finrevet klementinskall

 

Bakte fiken:

  • 4 fiken
  • 2 ss flytende honning

 

Marsipankrem:

  • 100 g marsipan
  • 3 dl kremfløte

 

Slik gjør du:

  1. Lag krumkaker: Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Stek dem i krumkakejern og lag skåler av krumkakene før de stivner.
  2. Bakte fiken: Skjær et kors på toppen av fiknene ved stilken. Skjær 2/3 ned på fiknene. Sett dem i en ildfast form og hell honning i korset. Sett i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter.
  3. Marsipankrem: Legg marsipanen i fryseren i minimum 1 time.
  4. Pisk kremfløten til krem. Riv marsipan med fint rivjern og bland inn i kremen.
  5. Legg en krumkakeskål på hver tallerken. Fyll med marsipankrem og en bakt fiken på toppen.