Denne vaffelrøren er laget med maizena og havregryn. Det gjør vaflene glutenfrie og derfor mulig å spise for mange.

Ingrediensene gir et spennende og mettende resultat. Med vanlig vaffelrøre (med hvetemel) kan vaflene bli litt for seige i konsistensen når du vender dem i karamell. Havregrynene gjør vaflene sprøe og fine. 

Slik lager du perfekt karamell

En god dessert bør inneholde noe som knaser. I denne vaffeldesserten er det karamellen som gir deilig knas. Vaflene vendes kjapt i knekk. Knekk er sukker som er smeltet forsiktig i en panne. Dette krever din fulle oppmerksomhet, for fargen på karamellen er avgjørende for et perfekt resultat.
Karamellen skal være mellombrun når du vender i vaflene. Blir karamellen for mørk, får den en bitter smak som gjør vaffelen uspiselig.

Oppskrift på glutenfrie karamellvafler med jordbærkrem og nektarin.

Pynt med mer jordbær og skiver av nektarin på toppen av vaflene, og du har verdens beste sommerdessert.

Bruk en gaffel eller pinsett når du vender vaffelhjertene. Ikke bruk fingrene, for karamell er varme saker og det er lett å brenne seg. Sørg for at karamellen størkner før du setter sammen vaflene.

Deilig tilbehør til karamellvafler

Jordbær (og særlig norske jordbær i sesong) har den perfekte sødmen som er nydelig til krem og karamell. Grovhakk jordbærene og vend dem inn i den piskede kremen. Bedre fyll får du ikke til disse fantastiske vaffelhjertene!

Fordi vaffelhjertene har et lag med karamell, har vi laget en krem uten for mye sukker. Denne kremen er frisk og god, og full av bær.

Oppskrift på glutenfrie karamellvafler med jordbærkrem og nektarin.

Beregn to vaffelhjerter per person og spis dem som en sandwich med sommerlig jordbærkrem i midten. Men sørg for å ha noen ekstra hjerter på lur for dem som har lyst på en runde til.

GLUTENFRIE KARAMELLVAFLER MED JORDBÆRKREM OG NEKTARIN

Dette trenger du til fire-fem vafler:

  • 2 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 1 klype salt
  • 2 ts sukker
  • 170 g havregryn
  • 50 g maizenamel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl melk

 

Karamell:

200 g sukker

 

Jordbærkrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1 kurv jordbær
  • 2 modne fersken eller nektariner

 

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til vaffelrøren og stek dem. Avkjøl på rist.
  2. Smelt sukkeret forsiktig i pannen. og la karamellen bli lys brun.
  3. Senk temperaturen og dypp vaffelhjertene kjapt i karamellen én etter én med en gaffel. Pass på fingrene, dette er varmt! Avkjøl på bakepapir.
  4. Pisk fløte og sukker til krem. Grovhakk halvparten av jordbærene og vend dem inn i kremen.
  5. Del fersken i tynne båter. Del jordbær i forskjellige former: Halve eller i båter.
  6. Legg et vaffelhjerte på et fat. Tilsett en god klatt jordbærkrem. Legg et vaffelhjerte på toppen. Pynt med ferskenbåter og jordbær.