Spiser du bare krumkaker til jul? Ta frem jernet og lag krumkaker hele året. Krumkaker er nemlig det perfekte tilbehøret til iskrem og parfait. 

Vår parfait er veldig enkel å lage. Den består av en blanding av eggedosis og pisket krem, som fryses til is uten at du trenger å røre underveis. Enklere blir det ikke! Ekte, fransk parfait er litt mer komplisert å lage. Den består blant annet av sukkerlake og alkohol. 

Men denne enkle parfaiten blir vel så god! Bare husk å lage parfaiten noen timer før du skal servere den, så den rekker å stivne i fryseren.

Oppskrift på krumkaker med hjemmelaget parfait med bakte epler og rosiner.

Kombinasjonen av epler og kanel er helt perfekt. Bakte epler og kanel passer veldig godt i en silkemyk parfait, og sammen med rosiner får parfaiten en deilig, fyldig smak av høst.

Velg syrlige epler

Bruk gjerne faste, syrlige epler til parfaiten. Syrligheten i for eksempel Discovery-epler gir en fin kontrast til den søte iskremen og rosinene. (Men har du en annen eplefavoritt bruker du selvsagt den.)

Slik lager du krumkakekurver

  1. Når krumkaken er stekt gyllen i krumkakejernet, bretter du den over et vannglass. Hold forsiktig slik at krumkaken ikke knekker. Form den til en kurv rundt glasset.
  2. Avkjøl kurven på en rist og gjenta prosessen til du har det antallet krumkakekurver du trenger.
  3. Disse krumkakekurverne er skjøre og egner seg dårlig til oppbevaring.

<<LES OGSÅ: Liker du italienske biscotti, vil du elske våre tre biscotti-varianter: mandler og tørket aprikos, appelsin og mørk sjokolade, og pistasjnøtter og tranebær. Nam! >>

Oppskrift på krumkaker med hjemmelaget parfait med bakte epler.

Vår parfait er en blanding av eggedosis og pisket krem. Den fryses i form til is og vips har du dessert. Enklere blir det ikke.

KRUMKAKER MED PARFAIT MED BAKTE EPLER OG ROSINER

Dette trenger du til fire personer:

Bakte epler:

  • 2 syrlige epler
  • 1 dl rosiner
  • 1 kanelstang
  • 1 dl melis

 

Parfait:

  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte

 

Krumkaker:

  • 200 g smør
  • 3 store egg
  • 200 g sukker
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss kaldt vann

 

Slik gjør du:

  1. Bakte epler: Skrell og del eplene i store terninger og legg dem i en ildfast form sammen med rosinene og kanelstangen. Strø over melis. Sett i forvarmet ovn på 150 grader og stek til eplene er møre. Ta ut kanelstangen og la epler og rosiner kjøle seg ned
  2. Lag parfait: Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Pisk kremfløte til krem og bland den forsiktig med eggedosisen. Ha over i en form.
  3. Bland inn eplebiter og rosiner. Sett i fryseren til den har stivnet, minimum 2 timer. Ta ut fem minutter før servering og lag iskuler eller skjær stykker av parfaiten.
  4. Bak krumkaker: Start med å smelte smør. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett mel og kardemomme før du sper med vann og smør.
  5. Stek i smurt krumkakejern og form de ferdige kakene til kremmerhus eller kurver.