Tradisjonen med å bruke eksotiske krydder i julebaksten er lang i Norge. Nellik, kanel, muskat og ingefær er krydder som brukes i alt fra gløgg til julekaker. Denne krydderkaken er laget med de samme deilige krydderne. 

For å få en saftig og myk kake har vi brukt revne gulrøtter og kefir. Kefir er en "magisk" ingrediens å bruke i bakverk. Kefir er natursyrnet melk, som gir et utrolig saftig og godt resultat. Kombinasjonen av kefir og natron gir et saftig og godt resultat.

Kakestykke av krydderkake med klementinsmørkrem.

Bruk julekrydderne og lag er smaksrik og julete krydderkake!

Krydderkake med julesmak

Hva er vel mer jul enn klementiner? Den herlige duften av aromatisk sitrus passer perfekt i denne smørkremen. Bruk både saft og skall av klementinen i smørkremen, men husk å skylle og skrubbe klementinen godt for å fjerne rester av voks. Bruk bare det ytterste av skallet, det hvite rett under skallet smaker ganske bittert. 

Det viktigste når du skal smøre smørkrem på en kake, er at kaken er skikkelig avkjølt først. Bland kremen godt før du smører den på kaken. Her er det viktig å bruke romtemperert kremost og smør for ikke å få klumper i kremen. 

<<LES OGSÅ: Liker du å bake høye kaker, er denne saftige gulrotkaken i fire etasjer noe for deg!>>

Kaken stekes i to små kakeformer. Resultatet er en flott og høy kake med deilig krem i midten og rundt hele kaken.

Krydderkake med klementinsmørkrem, hel kake og kakestykke.

Denne saftige krydderkaken med frisk og julete smørkrem egner seg veldig godt å servere på hyggelige førjulsfester (og andre fester).

KRYDDERKAKE MED KLEMENTINSMØRKREM

  • smør og mel til kakeformene
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 2 1/2 ts malt kanel
  • 1 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt allehånde
  • 1/4 ts malt nellik
  • 380 g brunt sukker
  • 2 ts finrevet klementinskall
  • 185 g finrevet gulrot
  • 175 ml nøytral olje
  • 4 store egg
  • 300 g hvetemel
  • 240 ml kefir

 

Klementinsmørkrem:

  • 340 g nøytral kremost
  • 110 g usaltet smør, mykt
  • 500 g melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts finrevet klementinskall
  • 2 ss klementinsaft
  • 1 klementin til pynt

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør to like kakeformer (helst 18 cm) godt. Dryss litt hvetemel i formene og hell av overflødig mel.
  3. Bland mel, bakepulver, vaniljeekstrakt, natron og krydder i en bolle. Sett til side.
  4. Ta fram en kjøkkenmaskin og ha i sukker, klementinskall, gulrot og olje i bollen. Bland godt.
  5. Tilsett egg, ett og ett av gangen.
  6. Tilsett halvparten av melblandingen. Bland godt. Spe med kefir og tilslutt resten av melblandingen.
  7. Fordel kakerøren i de to kakeformene og sett i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er gjennomstekte. Vipp kakebunnene ut av formene og la dem avkjøles opp ned på rist.
  8. Skjær til kakebunnene hvis nødvendig for å få rette flater.
  9. Lag klementinkrem: Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller miksmaster til du har en jevn og glatt krem.
  10. Smør krem mellom lagene og fordel resten over hele kaken – på topp og siden.
  11. Pynt med klementinbåter.