Når du baker sjokoladekake med rødbeter får du en dyp sjokoladesmak med et hint av rødbet. Rødbeten gjør også at kaken blir saftigere.

Litt sunnere blir sjokoladekaken også når du tilsetter rødbeter. Rødbeter er rik på mineraler, spesielt jern, magnesium og kalium. Rødbeten inneholder mye som er godt for oss. Ikke at vi skal basere vitamininntaket vårt på sjokoladekakespising, men alle monner drar.

<<PRØV OGSÅ: Har du laget pannekaker av rødbeter noen gang? Du må prøve disse fargerike og gode pannekakene med rødbeter, søtpotet eller sellerirot.>>

Sjokoladekake med den beste glasuren

For å få fram den deilige rødbetsmaken (som ikke er for jordlig) må du bake rødbetene møre i stekeovnen før du blander dem i sjokoladekakedeigen. Rødbeter har litt den samme funksjonen i denne sjokoladekaken som gulrøtter har i en gulrotkake; kaken blir utrolig saftig og god.

I tillegg blir fargen på denne sjokoladekaken dyp rød, og det passer veldig fint å ha både en mørk sjokoladeglasur og en hvit kremostglasur.

Vi har valgt å lage en rødbetsjokoladekake med en frisk kremostglasur og friske bær på toppen. Denne sjokoladekaken med rødbeter blir garantert kakebordets juvel!

Visste du at rødbeter og sjokolade er fantastisk godt i en sjokoladekake? Oppskrift på uimotståelig sjokoladekake med rødbeter og herlig kremostglasur.

Rødbeter gir sjokoladekaken er herlig dyprød farge og en saftig smak.

Sjokoladekake med rødbeter

  • 5 medium store rødbeter
  • 100 g mørk sjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • 225 g smør, romtemperert
  • 330 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 2 ts vaniljepulver, eller frø fra 1 vaniljestang
  • 275 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 ss smør til smøring av form
  • 2 ss kakaopulver til kakeformen

 

Kremostglasur:

  • 250 g naturell kremost
  • 115 g smør, romtemperert
  • 250 g melis

 

Topping:

  • Bjørnebær, blåbær og rips, eller bær etter ønske

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Bak rødbetene med skall i 20 minutter. La rødbetene avkjøles litt før du fjernet skallet. Bruk gjerne hansker! La så rødbetene avkjøles helt, gjerne i kjøleskap.
  3. Skru ned temperaturen til 175 grader. Finn frem to 20 cm-springformer. Smør formene med smør i bunn og opp langs kantene. Klipp til bakepapir som passer bunnene. Smør igjen smør oppå bakepapiret, og dryss kakaopulver i formene så det er et tynt, dekkende lag i bunn og opp langs veggene. Sett til side.
  4. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
  5. Mos rødbeter, sjokolade og kakaopulver sammen i en blender.
  6. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett et egg av gangen og vaniljepulveret til slutt. Tilsett så litt og litt av den tørre og den våte blandingen i smørkremen til du har en jevn røre.
  7. Fordel røren i de to springformene og stek i 35-40 minutter. Sjekk kaken med en tannpirker, kakene er ferdig når det ikke henger igjen noe røre. La kakene avkjøles litt før du løsner springformene. Avkjøl kakene helt på rist.
  8. Lag kremosten ved å piske sammen romtemperert smør og kremost. Tilsett melisen litt etter litt. Pisk til du har en tykk og luftig krem. Fordel litt av kremosten på den ene kakebunnen og legg den andre oppå. Fordel resten av kremosten på toppen, og ned langs kantene om du vil. Topp kaken med bjørnebær, blåbær og rips.