Du vet Troika-sjokoladen? Den med marsipan, sjokolade og et rødt gelélag? Med molter får den smak av jul.

Moltetroikaen kan gjerne serveres som en konfektkake til dessert, eller du kan skjære den i biter og servere den som julekonfekt.

Her er den røde geléen som smaker av bringebær byttet ut med en gelé med syrlige molter. Moltene gir ikke bare en lekker, gyllen farge, men også en litt frisk smak til den søte marsipanen.

Velg gjerne en marsipan med høyt innhold av mandler. Den er ekstra god, synes vi.

Hvis du vil ha en sprøere bunn kan du godt steke marsipanen litt først. Marsipanen kan også byttes ut med kransekakemasse som smaker mer av nøtter.

45 min / 1 kake

Dette trenger du:

  • 400 g marsipan, gjerne type med høyt innhold av mandler
  • 200 g fløte
  • 200 g mørk sjokolade
  • 60 g moltesyltetøy
  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 2 stk stjerneanis
  • 100 g molter
  • 5 pl gelatin

 Slik gjør du:

  1. Kjevle ut marsipanen til ca 1 cm tykkelse, og klem den ut i en kakeform.
  2. Kok opp fløte, tilsett ­sjokoladen og molte­syltetøyet og rør det glatt. Hell det over ­marsipanen og avkjøl. Kok opp vann, sukker, anis og molter og la det trekke i 10 min. Tilsett ­gelatinen. Avkjøl litt før du heller det over sjokolade­blandingen. ­Avkjøl i ca. 4 timer før du ­serverer.
  3. Skjær sjokoladen i biter og ­servér den som konfekt.

Tips!

Om man ønsker en sprøere bunn kan man godt steke marsipanen litt først, man kan også bytte ut marsipanen med kransekake­masse om man ønsker mere nøtter.