De som har smakt den kjente Red Velvet Cake vil kjenne igjen denne fabelaktige og innbydende røde kaken med deilig kremostfyll. Vi har tatt alle kvalitetene til suksesskaken og transformert den over i et tårn av deilige pannekaker. Er den ikke lekker?

Hemmeligheten bak en god Red Velvet Cake er den heftige rødfargen og den deilige, fløyelsmyke konsistensen på glasuren (derav navnet velvet ­– fløyel).

Fra gammelt av, helt tilbake til 1800-tallet brukte man mandelmel, kakao eller maismel for å gjøre kakene mykere.

For å gi pannekakene noe av den samme fløyelsmyke luftigheten er det viktig ikke å overarbeide pannekakerøren.

<<HAR DU LYST PÅ EKSOTISKE PANNEKAKER? Prøv disse fantastiske japanske pannekakene - med topping du kanskje aldri har smakt før?>>

Det blir ikke bedre enn Red Velvet pannekake-lagkake: Tynne, delikate røde pannekaker i stabel med deilig ostekrem mellom lagene.

Det blir ikke bedre enn Red Velvet pannekakelagkake med syrlig ostekrem!

Røde pannekaker

Pannekakerøren inneholder både god kakao og ikke minst sterk rød farge. Hos Coop Mega får du tak i geléfarger som gir den flotte, sterke rødfargen vi er ute etter.

Økologisk Tjukkmjølk fra Røros er syrnet lettmelk og har en tykk og litt seig konsistens. Denne melken har en mild, syrlig smak og gir pannekakene en deilig smak og fin konsistens. Du kan også bruke Tjukkmjølk sammen med bær og müsli, og til baking.

Ohhhhh ostekrem

Ingen Red Velvet pannekakelagkake uten deilig ostekrem. Den må være luftig slik at ikke kaken fremstår for tung. Kremen smøres i tynt lag mellom pannekakene som stables oppå hverandre. Øverst smører du et siste lag med krem og pynter med deilige bringebær og gjerne noen ranker rips.

Red Velvet pannekakelagkake

Søt, saftig og heftig rød! Liker du ostekrem, vil du elske denne Red Velvet pannekakelagkaken!

RED VELVET PANNEKAKELAGKAKE

Dette trenger du til en kake med ca 20 pannekaker:

Røren:

  • 2 ss kakao
  • 320 g hvetemel, siktet
  • 2 klyper salt
  • 100 g sukker
  • 6 store egg
  • 4 dl tjukkmelk
  • 3 dl helmelk
  • 4 ts vaniljeekstrakt
  • 2 tuber rød geléfarge
  • smør til steking                       

Kremostfyll:

  • 300 g Philadelphiaost
  • 50 g usaltet smør, mykt
  • 200 g melis
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • bringebær til pynt

 

Slik gjør du:

  1. Lag pannekakerøren: Bland tørre ingredienser i en bolle (unntatt sukker).
  2. I en annen bolle pisker du egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett rødfargen, tjukkmelken og melken.
  3. Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen og fold inn de tørre ingrediensen. Sørg for at røren er glatt uten klumper, men ikke overarbeid melet, for da frigjøres gluten som gjør pannekakene seige.
  4. La røren stå på benken en halvtimestid før du steker pannekakene. Sett ingrediensene til kremostfyllet på benken, slik at de blir romtempererte.
  5. Stek pannekakene så tynne du får til. Har du egen pannekakepanne er det til stor hjelp. La pannekakene avkjøles før du monterer kaken.
  6. Pisk smør og melis hvitt før du rører inn kremost og resten av ingrediensene.
  7. Legg en pannekake på et fat. Så smører du et jevnt og tynt lag kremostefyll på pannekaken. Sørg for å smøre godt ut til kanten. Så legger du på en ny pannekake og gjentar til du har brukt alle pannekakene. Pynt med litt kremostfyll og bringebær (evt litt rips) på toppen. Skjær kaken i stykker som om det skulle være en vanlig kake. Husk å bruke en skarp, stor kniv!