Har du lyst til å prøve en ny kake eller dessert i jula? Pavlova er høyt elsket av mange, her får du en vakker og deilig julevariant!

Marengskaken Pavlova serveres gjerne med friske bær og en god krem til. For å å gi pavlovaen et herlig julepreg har vi laget en deilig og silkemyk nougatkrem og frisk bringebærsirup.

Lyst på flere gode pavlovaoppskrifter?

 

Lag pavlova som krans

Pavlova får et ekstra julete preg hvis du pynter den som en krans. Her får du trinn for trinn-beskrivelse av hvordan du pynter pavlovakrans (fullstendig oppskrift finner du nederst i saken): 

Slik lager du pavlova i krans med nougatkrem.

Steg 1: Legg de runde marengsene i en sirkel på et kakefat.

Slik lager du pavlova i krans med nougatkrem.

Steg 2: Fordel nougatkremen i sjenerøse klatter rundt marengsene.

Slik pynter du pavlova i krans med nougatkrem.

Steg 3. Pynt pavlovakransen med friske bær. Du kan gjerne bruke granateplekjerner istedenfor rips.

Nøttekrem til pavlova

Nougat er en tykk masse laget av hasselnøtter. Den smaker som en myk nøttete sjokolade og kan smeltes over vannbad. Nougat brukes ofte i julekonfekt sammen med marsipan.

Tips: Synes du nougat er litt for mektig kan du bruke sjokolade istedenfor. Smelt sjokoladen i vannbad på samme måte og bland med pisket krem.

Slik pynter du pavlova i krans med nougatkrem.

Ferdig: Drypp til slutt bringebærsirup, og fordel tørket appelsin og annen pynt på og rundt pavlovaen. Dette blir garantert midtpunktet på kakebordet!

PAVLOVAKRANS MED NOUGATKREM OG BRINGEBÆRSIRUP

Dette trenger du til 1 stor pavlovakrans:

  • 6 eggehviter
  • 1 ts eplecidereddik
  • 270 g finkornet sukker
  • 2 ts maizena

 

Nougatkrem:

  • 200 g nougat
  • 3 dl kremfløte

 

Bringebærsirup: 

  • 1 kurv bringebær til sirup
  • 100 g sukker
  • Rips til pynt
  • sitronmelisse
  • tørkede appelsinskiver 

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen til 120 grader, varmluft.
  2. Lag marengs: Pisk eggehviter stive i en ren bolle. Tilsett eddik og sukker litt av gangen. Vend inn maizena.
  3. Tegn opp 10 runde sirkler på bakepapir. Ca 4 cm i diameter.  Fordel marengsen i disse 10 sirklene og sett platen i ovnen. Sett midt i ovnen i ca 1 1/4 time eller til marengsen virker tørr.
  4. Lag nougatkrem: Smelt nougat over vannbad. Kjøl ned litt.
  5. Pisk kremen og vend inn nougat.
  6. Lag bringebærsirup: Kok opp bringebær og sukker. Når bærene er løst opp siler du av saften. Kok den videre til sirup.
  7. Finn frem et fint serveringsfat. Legg marengsene i sirkel som dominobrikker. Innimellom fordeler du sjenerøse klatter av nougatkrem.
  8. Pynt med bringebærsirup, rips og sitronmelisseblader.
  9. Har du tørkede appelsinskiver pynter du med dem.

Tips! Det er ikke vanskelig å lage tørkede appelsinskiver. Fremgangsmåten finner du under bildet:

Pavlova med tørket appelsin

Tørkede appelsinskiver smaker godt og ser veldig lekkert ut. Det er ikke vanskelig å lage!

Slik tørker du appelsinskiver

  1. Skjær appelsinen i tynne skiver. 
  2. Tørk godt av skivene og legg dem på et bakepapir. 
  3. La dem tørke i ovnen på 55 grader i ca. 2-2,5 timer. Det er viktig at temperaturen må være lavere enn 60 grader for at appelsinskivene skal beholde den flotte, oransje fargen og ikke bli brent.
  4. Friske skiver av appelsin kan selvsagt brukes, men vær oppmerksom på at de vil gjøre marengsen myk hvis du legger dem rett på kaken.