Risboller er en fryd å lage og minst like gøy å spise. De enkle, stekefrie julekakene er en sikker familiefavoritt på grunn av den milde, gode smaken og at de er enkle å lage sammen med barna. 

Risboller er herlig julekonfekt

Med et par lettvinte grep kan du løfte de klassiske risbollene til fristende, små konfektbiter.

1. Velg spennende sjokolade

Det første du gjør er å bytte ut den vanlige kokesjokoladen med en smaksatt sjokolade. Gå gjerne for mørk sjokolade med mye kakao for å få en dypere smak, gjerne med hint av sitrus, ingefær, karamell eller chili. Velg din egen favoritt!

Vi har brukt Änglamark Orange Almond 55%, som har en herlig mørk og fyldig sjokoladesmak med appelsin og mandler. Se etter den neste gang du er hos Coop Mega.

<<Prøv også: Mandelflarn med appelsinsmak>>

2. Bruk langpanne

Det neste du gjør er bruke en liten langpanne i stedet for de vanlige papirformene. Det er mye enklere å forme én stor riskake, som du setter i fryseren eller kjøleskapet for å stivne, enn å lage mange små risboller i papirformer.  

Når alt har stivnet, skjæres den store riskaken til små, delikate munnfuller – den perfekte julekonfekten. Aldri har det vært enklere og raskere å fylle opp kakeboksen med godsaker for store og små.

<<Prøv også: Rocky road er verdens enkleste sjokoladekonfekt>>

risboller i langpanne med smak av appelsin og salt

Litt grovt salt på risbollene smeller som små smaksbomber innimellom all den herlige sjokoladesmaken.

RISBOLLER I LANGPANNE MED APPELSIN OG HAVSALT

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 45 minutter
Antall kaker: ca. 24

Dette trenger du:

  • 250 g Delfia kokosfett
  • 200 g Änglamark Orange Almond 55% (eller tilsvarende)
  • 3 ss espresso (sterk kaffe)
  • 1 stk. appelsin, revet skall av
  • 2 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 100 g puffet ris
  • 1 ts grovt havsalt

 

Slik gjør du:

  1. Smelt kokosfett og sjokolade sammen i en kasserolle på svak varme. Rør inn espresso og revet appelsinskall. Sett til avkjøling.
  2. Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis (5 minutter).
  3. Rør sammen sjokolademiksen og eggedosis til alt er godt blandet.
  4. Vend inn puffet ris og bland godt sammen.
  5. Kle en liten langpanne (ca. 30x20 cm) med plastfolie. Hell over risblandingen og jevn ut med en slikkepott. Dryss over salt og sett i frysen i 30 minutter til risblandingen har stivnet. Du kan også sette formen i kjøleskapet, men da vil det ta lenger tid.
  6. Bruk en varm kniv og skjær i passe store kuber. Oppbevar kjølig i plastposer for å forhindre at risbollene tørker ut.

Tips:

Du kan også bruke små papirformer hvis du vil lage tradisjonelle risboller.

<<Flere oppskrifter på deilige julekaker finner du her>>