Rullekake er lett å lage, og du kan fylle den med det du liker aller best.
Vi bruker vaniljekesam og frosne bringebær, men du kan gjerne velge andre typer bær i sesong.
Vil du ha et litt magrere alternativ kan du velge en mager, naturell kesam i stedet for vaniljekesam, og du kan droppe den hvite sjokoladen på toppen. Den gode vaniljesmaken får du ved å tilsette frøene fra en vaniljestang.
Bak gjerne kaken ferdig dagen i forveien. Kaken blir nemlig bare saftigere og bedre etter et par dager.
Noen synes det kan være litt vrient å rulle kaken uten at den sprekker. Tipset er å sørge for at kaken ikke blir for mye stekt. Det er nemlig da den har lett for å sprekke.
Velv kaken over på sukret bakepapir etter at du har tatt den ut av ovnen. Legg langpannen over til kaken er avkjølt. Da holder den på fuktigheten.
Bre fyllet over og rull den sammen.
Setter du rullekaken i fryseren har du en lettvint og lekker iskake som er fin å servere i pene skiver.

<< PRØV OGSÅ: Enkel rullekake med jordbær og sjokolade >>
  

RULLEKAKE MED BRINGEBÆRKESAM OG HVIT SJOKOLADE
45 minutter / CA. 8 porsjoner

BRINGEBÆRKESAM

  • 4 gelatinplater
  • 2 dl frosne bringebær
  • 2 ss sukker
  • 1 beger vaniljekesam

KAKE

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 1⁄2 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss melk

PYNT

  • Sukker
  • 200 g hvit sjokolade
  • Friske bringebær, til pynt

Slik gjør du:

  1. Bringebærkesam: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 4 minutter. Rør bringebærene med sukker og sil fra steinene. Ta gelatinplatene opp av vannet og klem ut vannet. Smelt gelatinen med litt av bringebærsaften i en kjele. Pisk den smeltede gelatinen med resten av saften, og visp inn kesam. Sett det kaldt i ca. 50 minutter.
  2. Kake: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel og bakepulver. Sikt det over eggedosisen, og vend det sammen. Vend til slutt i melken og bre røren ut på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter.
  3. Dryss et nytt bakepapir med sukker. Vend kaken over på bakepapiret. La kaken avkjøles helt før du brer bringebærkesam over og ruller kaken forsiktig sammen. Smelt sjokoladen og «ringle» den over rullekaken. Sett kaken kaldt til servering. Den kan gjerne settes i fryseren før den skjæres opp i skiver og serveres med friske bringebær.