Kaster du de ”stygge” brune bananene? Det trenger du ikke gjøre! Dette bananbrødet er faktisk så godt at det nesten ikke er mulig å vente til bananene modner på egenhånd på kjøkkenbenken. Det er på tide å dra på jakt etter overmodne bananer i butikkene.

Bananbrød med (litt) god samvittighet

Samvittigheten får seg en fin opptur når vi kan bruke matvarer på en annen måte i stedet for å kaste dem. Det er spesielt bra i disse tider hvor vi forsøker å ha fokus på mindre matsvinn.

I tillegg kan bananbrød faktisk være ”sunt”. Brune bananer er ekstra søte og det gjør at det er mindre behov for hvitt sukker og hvetemel.

Bananbrød med sjokolade og kaffe

Mørk sjokolade, kakao, pistasjnøtter og kaffe tar dette bananbrødet til nye høyder!

Vi har likevel valgt en litt annen retning. Det er tross alt en kake det er snakk om og da er det mer snakk om å nyte enn å telle kalorier!

Masse deilig brunt sukker gir en dypere sukkersmak som passer perfekt sammen med kaffe, kakao og mørk sjokolade. Kombinert med den overmodne frukten, løftes bananbrødet til et helt nytt nytelsesnivå.

Vi gjetter at du heretter kommer til å forbinde brune bananer med stor glede og nytelse.

bananbrød med sjokolade og kaffe

Bananbrødet holder seg saftig og godt i 3-4 dager - hvis det overlever så lenge

BANANBRØD MED SJOKOLADE, NØTTER OG KAFFE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 90 minutter
Steketid: 60-65 minutter
Temperatur: 175˚C

Dette trenger du til en brødform på ca 1,5 liter:

  • 50 g smeltet smør, avkjølt
  • 2 ss sterk kaffe, avkjølt
  • 100 g pistasjnøtter, grovhakket
  • 3 store bananer, brune/godt modne (ca 2 dl)
  • 50 ml solsikkeolje
  • 150 g brunt sukker
  • 2 egg, romtempererte
  • 200 g hvetemel
  • 60 g bakekakao
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 160 g mørke sjokoladebiter

 

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør eller olje, eller kle med bakepapir.
  2. Smelt smør og lag kaffe. Sett til avkjøling. Rist grovhakkede pistasjnøtter raskt i en tørr stekepanne.
  3. Mos modne bananer i en stor bakebolle. Tilsett avkjølt smeltet smør, olje og kaffe og rør til alt er godt blandet. Ha i brunt sukker og egg og bland sammen til en jevn røre.
  4. Sikt inn mel, kakao, salt, natron, bakepulver og vaniljesukker. Bland det tørre med det våte uten å jobbe for mye med røren og vend til slutt inn 3/4 av sjokoladebitene.
  5. Hell en tredjedel av røren i den smurte kakeformen og dryss over et jevnt lag med grovhakkede pistasjnøtter. Hell på neste tredjedel av røren og fordel resten av nøttene. Avslutt med siste rest av kakerøren og topp med de siste sjokoladebitene.
  6. Stek bananbrødet midt i ovnen på 175˚C i 60-65 minutter. Stikk en pinne i kaken når det nærmer seg slutten av steketiden for å sjekke om den er ferdig stekt. Er pinnen ren når den trekkes ut er kaken ferdig stekt.
  7. Avkjøl i bananbrødet i formen i minimum 10 minutter før det løftes ut og legges på rist for avkjøling.

Tips: Bananbrødet holder seg saftig og godt i 3-4 dager, pakket inn i en brødpose. Det kan også fryses i 1-2 måneder.