Disse saftige blåbærmuffinsene inneholder relativt lite sukker og hvitt mel. Det gjør at de godt kan innta rollen som hverdagsmuffins – herlige muffins vi kan kose oss med hver dag.

Litt sunnere blåbærmuffins

Muffins er som en liten «matpakke» i seg selv, perfekt til et mellommåltid eller lettvint turmat. Da er det best om ikke sukkerinnholdet er for høyt, men inneholder mange andre godsaker som kan gi påfyll av energi over lengre tid.

I denne oppskriften har vi fylt på med masse deilige nøtter og store havregryn, som sammen med mager vaniljekesam blir blåbærmuffinsene ekstra smakfulle og saftige.

<<PRØV OGSÅ: Saftige muffins med plommer og vanilje>>

Blåbærmuffins med vaniljekesam

Blåbærmuffins er det perfekte lille mellommåltidet, allerede pakket inn og klar til å bli tatt med på tur.

Ønsker du søtere muffins kan du tilsette en spiseskje ekstra med sukker, eller pynte med en enkel glasur. Det er ikke mer som skal til. (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken.)

Bak med frosne bær

Noe av det aller beste med blåbærmuffinsene er jo de herlige mørkeblå smaksbombene, og for at ikke de saftige blåbærene skal knuses og dermed setter farge på alt, bruker vi frosne bær.

Frosne bær holder nemlig formen bedre under bakingen, og hindrer at resultatet ikke blir vassent eller misfarget. 

I stedet dukker friske og lette blåbærsmaken dukker opp i hver bit, som en liten gavepakke innpakket i muffins.

Frosne blåbær finner du hele året i frysedisken på din lokale Coop Mega-butikk.

<<GÅ IKKE GLIPP AV: Saftig blåbærbrød med sitronglasur>>

Blåbærmuffins med vaniljekesam

Deilige nøtter, store havregryn og mager vaniljekesam gjør blåbærmuffinsene ekstra smakfulle og saftige.

BLÅBÆRMUFFINS MED VANILJEKESAM OG HAVREGRYN

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 50 minutter
Steketid: 20 minutter
Steketemperatur: 200˚C
Antall: 12

Dette trenger du:

  • 200 g store havregryn
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl mager vaniljekesam
  • 50 g smør, smeltet
  • 2 egg
  • 4 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl hvetemel, siktet
  • 50 g valnøtter, grovhakket
  • 150 g blåbær (ferske eller frosne)

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen havregryn, melk og vaniljekesam og la det stå å svelle i 20 minutter. I mellomtiden forberedes resten av ingrediensene.
  2. Sett ovnen på 200˚C. Smør muffinsbrett med litt olje, eller bruk individuelle muffinsformer.
  3. Smelt smør og sett til side.
  4. Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn bakepulver, natron, kanel, salt og hvetemel.
  5. Tilsett havregrynblandingen, smeltet smør og valnøtter. Rør om til alt er godt blandet. Ha i blåbærene til slutt og vend forsiktig inn til de er godt fordelt i røren (ikke tin de frosne blåbærene først dersom du bruker det).
  6. Fordel muffinsrøren i formene og stek midt i ovnen i 20 minutter. Stikk en kakepinne i en muffins mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er blåbærmuffinsene ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Frysetips!

Disse muffinesene kan fryses, er da holdbare i opp til 3 måneder.