Scones er rundstykker hvor man bruker bakepulver i stedet for gjær. Det betyr at du kan få ferskt bakverk på under en time!

Triksene som gir perfekte scones

  • Regel nummer en for å få vellykkede scones er lite elting og røring. Deigen skal samles, ikke overarbeides. Når du har samlet alle ingrediensene i deigen, er du ferdig.
  • Bruk kaldt smør. Smøret skjæres i små terninger og eltes forsiktig inn i deigen.
  • Ha gjerne i godsaker som tørkede bær, nøtter, fruktbiter og sjokolade for søte scones. Paprikabiter, ost og krydder er deilig i grove scones, som tilbehør til supper og gryter. 

 

Britisk tradisjonsscones

Scones er, sammen med te og sandwich, en viktig del av erkeengelsk Afternoon tea. Nystekte scones serveres da sammen med smør og syltetøy, ofte med litt pisket krem ved siden av.

Scones kommer opprinnelig fra Skottland og ble laget som en flat rund form, på størrelsen med en tallerken. Våre scones med pærer og rosmarin er inspirert av den opprinnelige skotske sconesen, og lages som en rund kake.

Scones smaker aller best nystekt, så start bakingen cirka en time før servering.

Oppskrift på scones med pære og rosmarin.

Scones er perfekt å servere etter en tur, som en snack på ettermiddagen eller som noe godt til kvelds. Epler og rosmarin gjør disse sconesene både litt søte og smaksrike.

Scones med pærer og rosmarin

Dette trenger du til en sconeskake med 8 biter:

  • 3 små pærer
  • 190 g siktet hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 85 g usaltet smør, kuttet i terninger
  • 2 egg, ett til pensling og ett til deigen
  • 60 ml gresk yoghurt
  • 3 rosmarinstilker, finkuttet 

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Skyll pærene godt, og skjær dem i 2 cm store terninger. Bland så mel, sukker, bakepulver og salt sammen i bollen til en kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett pærene, rosmarin, smør og ett egg. Ha yoghurt i. Rør på lavt tempo til røren akkurat er samlet. Ikke rør for mye.
  4. Ta røren ut av bollen, og elt den forsiktig til en rund, flat form. Skjær snitt i deigen med en skarp kniv. Først i fire deler, så i 8. Ikke skjær dem helt ut. Pensle med ett egg og dryss på noen få blader med rosmarin.
  5. Bak sconesen i ca. 30 minutter. Den skal være gyllen og hard på toppen. Avkjøl på rist, og server med syltetøy og smør.