Hemmeligheten ligger nemlig i fyllet.
Først steker du mørdeigsbunnen. Så blander du sammen kremost, fløte, sitronsaft og -skall, sukker og egg og smører over den varme bunnen.
Nå skal kaken steke videre, men ikke lenger enn at fyllet fremdeles er litt kremete og frisk. Da får du noen myke og fyldige sitronbiter som det er vanskelig å si nei til.
Vi har pyntet med friske bjørnebær og mynte som er veldig godt til den friske sitronsmaken.

<< PRØV OGSÅ: Superenkel sitronterte med marengslokk >>
  

SITRONBITER MED BJØRNEBÆR

60 minutter / 30 biter

  • 175 g smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,25 dl sukker
  • 1 egg, romtemperert

FYLL

  • 350 g kremost
  • 2 dl kremfløte
  • 1 sitron, revet skall og saft
  • 1 1⁄4 dl sukker
  • 3 egg

PYNT

  • Friske bjørnebær
  • Stemorsblomster eller peppermynte

Slik gjør du:

  1. Kle en ovnsform på ca. 20 x 30 cm med bakepapir, og sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret. Ha mel, bakepulver, sukker, smør og egg i en food prosessor og kjør det raskt sammen til en deig. Trykk deigen utover formen, og stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ta formen ut og senk varmen til 150 °C.
  2. Ha kremost, fløte, sitron og sukker i en bolle, og pisk inn ett egg av gangen. Ha eggeblandingen over kakebunnen i formen. Stek videre midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal ikke være helt fast. Avkjøl kaken først i romtemperatur, og sett den så i kjøleskapet i to timer for å stivne helt.
  3. Del kaken i biter og pynt med bjørnebær og evt. stemorsblomster eller peppermynte.

Tips:

Sprøyt gjerne en liten kremdott på hver sitronbit og rasp over litt sitronskall.