Med denne grunnoppskriften kan du lage myke sjokoladetrøfler med flere forskjellige smaker.

Dette er en veldig enkel og lettvint måte å lage julens aller beste konfekt på. Sjokoladetrøflene rører du raskt sammen, og de blir så myke og deilige at de smelter på tungen.

Det beste er at du kan smake dem til på forskjellige måter. Sånn kan du få flere typer konfekt av én og samme sjokoladerøre.

Hvis du tilsetter to små dråper mynteolje får du en slags After Eight-trøffel.

Smaker du sjokoladeblandingen til med 2 ss Nugatti får du en hasselnøttrøffel.

Du kan også tilsette finhakkede nøtter som gir litt å tygge på. Smak deg fram og bruk fantasien.

Sjokoladetrøflene kan også fryses og tines raskt om du skulle få besøk.

25 min / 4 Porsjoner

Dette trenger du:

  • 100 g fløte
  • 100 g mørk sjokolade, hakket
  • 100 g melkesjokolade, hakket
  • 40 g meierismør, temperert

 

Slik gjør du:

  1. Kok opp fløte, tilsett hakket ­sjokolade og rør til alt er smeltet.
  2. Rør inn temperert smør.
  3. Ha sjokolade­massen i en bolle, og sett den kaldt.
  4. Trill små kuler og vend i kakao.

 

Tips!
Om du ønsker andre smaker kan du for eksempel tilsette to små ­dråper mynte­olje til en slags After eigth trøffel, eller 2 ss nugatti så får du en hasselnøt­trøffel. Du kan også tilsette litt finhakkede nøtter. Bruk fantasien og lag din egen variant. Disse kan også fryses og tiner fort om du skulle få besøk.