Pitabrød er opprinnelig et tyrkisk brød, som er vanlig å få servert i hele middelhavsområdet. Pitabrød er lite og rundt brød som blåser seg opp under steking.

- Dette gjør det lett å fylle brødet med det du ønsker av kjøtt og grønnsaker. Kebab og falafel er vanlig å fylle pitabrødet med, forteller Mira Roci hos Coop Mega Frogner.

Pitabrød til hummus

Pitabrød er vanlig å få servert sammen med hummus, da man bruker brødet til å samle opp den gode kikertdippen.

Det vanligste er å lage pitabrød med hvetemel, men vi har laget en litt sunnere variant med sammalt hvetemel. Dette gjør brødene litt tyngre å jobbe med, men smaken er like god.

Slik baker du grove pitabrød

Her får du en enkel trinn for trinn-beskrivelse som gjør at du lykkes med bakingen av grove pitabrød (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken):

Slik baker du grove pitabrød, steg 1: alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen.

Steg 1: Ha gjærblandingen og melet i en bakebolle og elt deigen i cirka 15 minutter, til deigen er smidig og fin.

Slik baker du grove pitabrød: heving.

Steg 2: La deigen heve til dobbel størrelse, cirka 30 minutter.

Slik baker du pitabrød: dele i 8 emner.

Steg 3: Del deigen i 8 like store emner.

Slik baker du pitabrød: Skjevke ut til flate brød på et stekebrett.

Steg 4: Kjevle ut bollene til flate brød og legg dem på en stekeplate. La dem etterheve i cirka en time før du steker dem.

Slik baker du pitabrød. Ferdigstekte pitabrød.

Ferdigstekte pitabrød smaker nydelig til hummus og andre gode dipper. Du kan også fylle dem med det du ønsker av kjøtt, fisk og grønnsaker.

<<Trenger du inspirasjon til deilige salater og andre koldtbordretter? Her får du Coop Mega-teamets 6 sunne, herlige koldtbordretter med masse smak!>>

GROVE PITABRØD

Antall: 8 pitabrød

Tid: 2 t. 15 min.

 • 4, 5 dl vann
 • 1/2 pk gjær
 • 1 ss rapsolje
 • 1 ss sukker
 • ½ ts salt
 • 300 g fin sammalt hvete
 • 400 g hvetemel

 

Slik gjør du:

 1. Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje, sukker og salt.
 2. Ha melet i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 15 minutter, til den blir smidig og fin. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
 3. Del deigen i 8 like stor emner på et melet bakebord. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge og hvile under plast i noen minutter.
 4. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, ca. 18 cm i diameter. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca. 1 time.
 5. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. De er ferdig når brødene har blåst seg opp og blitt litt gylne. Avkjøl på rist.