En god langpannekake skal være rask og enkel å lage, og smaken bør være noe de aller fleste kan la seg friste av. Vår vaniljekake er sånn sett et prakteksemplar med sin saftige kakebunn og milde vaniljesmak.

I tillegg har vi lagt til masse frisk sommerfrukt og mascarponekrem, som gjør den til det naturlige midtpunktet på kakebordet.  

<<PRØV OGSÅ: Enkel iskake med pasjonsfrukt og bringebær>>

Festklar langpannekake

Det er lett å ty til den gode gamle langpannekaka du har bakt i årevis når vårsesongen drar seg til med konfirmasjoner, skoleavslutninger og andre festligheter på rekke og rad. Vi vil gjerne utfordre deg til å gå for denne fristende fargeeksplosjonen i stedet for.

Inspirasjon til kakepynten har vi hentet fra Lillian Halvorsen, konditor ved Coop Mega Vågsbygd. Hun pynter gjerne festkakene med bær.

– Vil du pynte kaken med frukt og bær anbefales physalis, jordbær, rips og blåbær. Det er forøvrig bare fantasien som setter grenser, men drøy gjerne med pyntingen til rett før servering. Dette forhindrer at pynten blir tørr og misfarget og at fruktsaften renner utover kaken, sier Halvorsen.

<<FLERE KAKETIPS: Se våre beste festkake-oppskrifter her>>

langpannekake med mascarponekrem og sommerfrukt

Av og til er det de små detaljene som gjør den store forskjellen - som å skjære langpannekaka i ruter i stedet for vanlige stykker.

Spiselige blomster

Vår sommerlige vaniljekake er ikke bare pyntet med deilige bær. Vi har også boltret oss med melonbiter, moreller, druer og nektarin – og rikelig med blomster fra hagen! 

Husk at du ikke må spise blomster som du har kjøpt i butikken, da disse inneholder skadelige sprøytemidler. Unngå også blomster fra veikanten.

Disse blomstene kan du trygt spise (kun blomst, ikke stilk): Roser, stemorsblomst, nellik, lavendel, løvetann, geitrams, ringblomst, kattost, agurkurt, blomkarse. (Kilde: godt.no)

Med fargerike og spiselige blomster som kakepynt vil kakene dine se ubeskrivelig flotte ut, i tillegg til at de vil smake himmelsk friskt og godt.

<<PRØV OGSÅ: Pavlova med salt karamell og friske bær>>

langpannekake med mascarponekrem og sommerfrukt

Langpannekake er alt annet enn kjedelig når den pyntes med fargerik frukt, friske bær og spiselige blomster.

SUPERSAFTIG LANGPANNEKAKE MED MASCARPONEKREM

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 60 minutter
Steketid: 35-40 minutter
Temperatur: 175˚C
Kakeform: stor langpanne (ca. 40 x 30 cm)

  • 350 g smør, romtemperert
  • 400 g sukker
  • 4 egg
  • 450 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 vaniljestang, kun frøene
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl melk, romtemperert
  • 1 sitron, revet skall av

 

Mascarponekrem:

  • 400 g mascarpone (italiensk kremost), romtemperert
  • 100 g melis, siktet
  • 1,5 ss sitronsaft
  • 4 dl kremfløte
  • Frisk frukt og bær (f.eks. rips, druer, melon, nektarin, moreller, jordbær, bringebær osv.)
  • Spiselige blomster (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175˚C. Smør langpannen med fett og kle den med bakepapir.
  2. Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskin med K-krok.
  3. Tilsett ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg.
  4. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, vaniljesukker og salt. Bland inn vekselvis med melken. Avslutt med det tørre.
  5. Rør til slutt inn sitronskallet og hell kakerøren over i langpannen. Bruk slikkepott til å fordele røren jevnt utover.
  6. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av steketiden. Dersom pinnen er ren og tørr når den kommer ut, er kaken ferdig. Avkjøl på rist i langpannen.
  7. Lag mascarponekremen: Pisk sammen mascarpone, siktet melis og sitronsaft til det ikke er noen klumper. Pisk fløten luftig til kremen så vidt topper seg og bland inn i ostemassen til en jevn krem.
  8. Fordel kremen utover den avkjølte kaken. Pynt med frisk sommerfrukt og spiselige blomster hvis du har.