Her er en serie med lærerike videoer for hobbybakere. Det er TINEs egen konditor og bakeekspert Bernhard Azinger som deler sine aller beste tips og triks fra kjøkkenet med deg.

Slik lager du perfekte boller

Lang hevetid, riktig steketemperatur og "et aldri så lite vanntips"er hemmeligheten bak luftige, perfekte boller, i følge TINEs matekspert. I denne videoen forklarer han nærmere hva vanntipset går ut på.

Oppskriften på perfekte boller

Smørkrem - prikken over i'en

Du har sikkert laget muffins mange ganger tidligere, men ender kanskje opp med en hurtigløsning til toppingen? Noe av det beste med muffins eller cupcakes er jo nettopp smørkremen, så her er det verdt å legge inn litt innsats! Med romtemperert smør og melis kommer du langt, og tilsetter du deretter litt sjokolade, karamell eller for eksempel kremost, får du mer smak på toppen.


Oppskrift på god smørkrem

Sjokoladetrøfler som smelter i munnen

Spiselige gaver er alltid hyggelig å kunne gi bort. Hjemmelagde sjokoladetrøfler er noe de fleste setter pris på å få. For å få det aller beste resultatet, er det viktig at du velger råvarer av god kvalitet. 


Oppskrift på nydelige sjokoladetrøfler

Kakepynten lager du selv

Det er gøy å pynte kaker! Her får du tips til hvordan du kan lage enkel, hjemmelaget kakepynt, som i tillegg smaker godt.

Oppskrift på enkel og god melisglasur

Trikset som får kaken til å skinne

Det er ikke alltid like enkelt å få din hjemmebake kake til å se ut som den gjør på et konditori. Mye av hemmeligheten ligger i glasuren. Her ser du hvordan den blir jevn og lekker:

Oppskrift på blank sjokoladeglasur

Panna Cotta - alle desserters mor

Hjemmelaget panna cotta er en utsøkt måte å avslutte et nydelig måltid på. I den gode desserten bruker vi alltid frøene fra en vaniljestang. I videoen under får du vite hvordan du kan forhindre at frøene samler seg i bunnen på dessertfavoritten. 


Oppskrift på panna cotta med jordbærratatouille

Saftige kanelboller 

Lukten av nystekte kanelboller, eller kanlesnurrer som mange kaller det, er himmelsk. Disse bollene er perfekte å fryse ned, så lag flere porsjoner når du først er i gang. I likhet med annen gjærbakst er lang hevetid nøkkelen til suksess, og med en spesiell brettemetode forhindrer du at kanelbollene sprekker opp. 


Oppskrift på gode kanelboller

Luftig pavlova redder dagen

Pavlova har det siste tiåret tatt landet med storm og er dronningen på ethvert fristende kakebord. Seig, smidig og luftig marengs med en sprø skorpe er beviset på at du er en god Pavlova-baker. Nøkkelen ligger i å vispe eggehvitene stive nok.

Oppskrift på Pavlova

Hjemmelaget sjokolademousse får avslutte måltidet

Sjokolademousse kan lages på en rekke ulike måter. I denne videoen kan du se hvordan du lager en luftig og kremete mousse helt uten egg. 

Oppskrift på sjokolademousse uten egg

 

Hjemmelaget is - på italiensk vis

«Alle» elsker is, desserten som kan serveres når og hvor som helst. Med en liten beholdning i fryseren, er du forberedt hvis gjester eller søtsug skulle komme brått på...

Oppskrift på hjemmelaget is