Enten du baker ett eller syv slag til jul, så er én ting helt sikkert: Få julekaker lokker fram den gode julestemningen så fort som hjemmelagde kokosmakroner. De er farlig gode og superenkle å bake, og hva er vel mer stas enn å fylle kakeboksene med godsaker som alle vil ha?

Kokosmakroner med ny vri

Hvis du har brukt samme oppskrift år etter år, kan det være gøy å prøve en ny variant. Med en aldri så liten «make over» blir kokosmakronene enda mer uimotståelige enn de allerede er, og det som virkelig setter prikken over i’en er sjokolade.

Kokos og sjokolade er en klassisk smakskombinasjon, og mørk sjokolade har en lett bitter smak som gir god balanse til de søte kakene. Vi har forelsket oss helt i chilisjokolade. Den er ikke sterk, men har akkurat nok pikant varme til å gjøre kokosmakronene ekstra spennende.

<<Prøv også: Crinkle cookies er supergode og glutenfrie julekaker>>

kokosmakroner med chilisjokolade

Kokosmakroner er populære julekaker og er spesielt elsket for sin sprø topp og vidunderlige, seige kjerne.

Bruk gjerne din egen favoritt til sjokoladetrekket, som for eksempel sjokolade med havsalt, mint, appelsin eller salt karamell. Det viktigste er at den har høy kakaoprosent, for at kakene ikke skal bli for søte.

Ønsker du å utfordre den tradisjonelle oppskriften enda mer, kan vi anbefale å tilsette litt revet marsipan. Det lille hintet av nøttesmak gjør kokosmakronene enda mer smakfulle. Bare husk å bruke marsipan med minst 50% mandler, ellers blir det bare søtt.

<<Prøv også: Mandelflarn med appelsinsmak>>

Spre glede med spiselige gaver

Kokosmakroner har god holdbarhet og kan lages tidlig i desember. Det gjør dem perfekte som spiselige gaver til alle kakemonser. Bare sørg for å lage mange nok! Så gode kaker har en tendens til å ikke vare helt fram til jul.

<<Tips! Rocky road er verdens enkleste sjokoladekonfekt>>

kokosmakroner med chilisjokolade

Med marsipan og sjokolade blir kokosmakronene ekstra smakfulle og fullstendig uimotståelige.

KOKOSMAKRONER MED CHILISJOKOLADE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Steketid: 12-14 minutter
Steketemperatur: 180˚C
Antall kaker: 12

Dette trenger du:

  • 50 g ekte marsipan (minst 50% mandler), revet
  • 2 stk. egg, lett sammenvispet
  • 200 g kokosmasse
  • 150 g sukker
  • 200 g mørk sjokolade med chili

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180˚C. Bruk grovt rivjern og riv marsipanen.
  2. Bland sammen marsipan, egg, kokosmasse og sukker.
  3. Form kokosmassen til små kokostopper og sett på bakepapirkledd stekebrett.
  4. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Dypp bunnen på kokosmakronene i smeltet sjokolade og legg på bakepapir. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar kokosmakronene i tette kakebokser, gjerne litt kjøligere enn vanlig romtemperatur slik at ikke sjokoladetrekket smelter.

<<Flere gode oppskrifter på julekaker finner du her>>