Krabbesesongen er fra august til slutten av november, men skal du først fråtse i nykokte krabber er det ingenting som slår det å sitte ute en mild og fin sensommerkveld. Sjarmen ligger i å grave og plukke i krabbens uoversiktlige kriker og kroker, og ta seg god tid til å nyte de deilige smakene.

Fransk tilbehør til krabbe

Noe av det aller beste med servere krabber er at det er veldig enkelt og krever lite forberedelser. Du trenger egentlig bare brød, majones, sitron og en solid bunke servietter. Og et lass med krabber, selvsagt.

Dersom du har lyst til å utfordre vanene litt og få en ny smaksopplevelse med taskekrabbe, kan vi anbefale å introdusere litt fransk estragon. Eller ganske mye, faktisk.

<<PRØV OGSÅ: Kremet pasta med krabbe og frisk sitronsaus>>

krabbe med nytt tilbehør: estragonmajones, avokadosalsa og hvitløksbrød

Inviter til krabbefest med nye smaker: hvitløksbrød, estragonmajones og avokadosalsa er nytt og frisk tilbehør til de smakfulle taskekrabbene.

Urten er kanskje best kjent for oss nordmenn som «det grønne» i bernaise, og gir en lett krydret og anisaktig smak. Estragon er intet mindre enn magisk i kombinasjon med det søtlige og kraftige skalldyrkjøttet.

Du behøver ikke lage både estragonmajones, avokadosalsa og hvitløksbrød – trioen fungerer like godt sammen som hver for seg. Det skal fremdeles være lettvint når du inviterer til årets store krabbebonanza!

<<GÅ IKKE GLIPP AV: Lun potetsalat er deilig tilbehør til krabbe>>

krabbe med estragonmajones som nytt tilbehør

Majones er obligatorisk til krabbe. Smaken av estragon gir det lille ekstra som får krabbefesten til å nå nye høyder.

krabbe med avokadosalsa som tilbehør

Den milde fine smaken til avokadosalsaen matcher den kraftige delikatessen helt utmerket.

krabbe med hvitløksbrød som tilbehør

Hvitløksbrød er superenkelt å lage og smaker himmelsk til det meste - selvsagt også til krabbefesten.

3 NYE OG SPENSTIGE TILBEHØR TIL KRABBE

Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4

ESTRAGONMAJONES

Dette trenger du:

  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss frisk fransk estragon, finhakket
  • 1,5 dl rapsolje
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt

 

Slik gjør du:

  1. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Det gir best resultat.
  2. Bruk stavmikser og kjør sammen eggeplomme, sennep, eddik og estragon. Spe på med olje mens stavmikseren går og majonesen tykner. Smak til med sitronsaft og salt.

 

HVITLØKSBAGUETTE

Dette trenger du:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 4 fedd hvitløk, raspet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1 ts sitronskall, revet
  • 2 stk. baguette

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C. Rør sammen smør, hvitløk, bladpersille, chiliflak og sitronskall.
  2. Skjær dype spor i baguettene uten å skjære helt gjennom. Fordel hvitløkssmør i sporene.
  3. Stek brødene midt i ovnen på bakepapirkledd stekebrett til smøret er smeltet og brødene har fått litt farge. Serveres rykende varme.

 

MANGO- OG AVOKADOSALSA

Dette trenger du:

  • 1 stk. mango, i små terninger
  • 2 stk. avokado, i små terninger
  • 1 stk. lime, saft og revet skall
  • 0,5 stk. rød chili, finhakket
  • 1 ss frisk fransk estragon, hele blader
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Del mango og avokado i små terninger og ha i en bolle.
  2. Tilsett limesaft, limeskall og finhakket chili.
  3. Vend inn estragon og smak til med salt og nykvernet pepper.

LYST PÅ MER KRABBE? Se alle våre krabbe-oppskrifter her: Tema: Krabbe