Hverdagens små og store utfordringer har en tendens til å tårne seg opp og toppes gjerne med det evige spørsmålet: ”Hva skal vi ha til middag i dag?” i det du står sulten og rådvill foran kjøledisken...

Pasta og laks = kjapp hverdagsmiddag

Da er det godt det finnes pasta med varmrøkt laks. Det er den ultimate hverdagsmiddagen som treffer blink på alle punkter: det er godt, det er enkelt og det er raskt!

Det er noe med kombinasjonen av laks, dill, sitron og herlig kremet saus som blidgjør smaksløkene til alle i familien. Men det som gjør denne oppskriften ekstra genial er bruken av varmrøkt laks. Den krydrede, røkte fisken er klar til i rives i mindre biter og enkelt vendes inn sammen med saus og pasta.

”Vanlige” laksefileter smaker også godt til denne pastaretten, men tar litt lenger tid. Se fremgangsmåte i slutten av saken.

pasta og varmrøkt laks med dillsaus

Pasta, varmrøkt laks, sitron, dill og fløte er nøkkelen til en rask og smakfull hverdagsmiddag!

Kok pasta og grønnsaker sammen

Et annet triks er å kjøpe fersk pasta når middagen skal stå raskt på bordet (bruk gjerne Økologisk Tagliolini fra Änglamark). Koketiden er ikke lenger enn at du akkurat rekker å koke brokkolien til perfekt tyggemotstand sammen med pastaen.

Koker du pasta og grønnsak i samme gryte sparer du også litt på oppvasken.

Server den deilige, kremete pastaretten toppet med fersk ruccola og kapers for et lite snev av hverdagsluksus. Enklere kan det nesten ikke bli!

pasta og laks med kremet dillsaus

Ruccola og kapers gir pastaretten et friskt preg.

LYNRASK PASTA MED VARMRØKT LAKS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 15 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 ss smør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 ts sitronpepper
  • 0,25 sitron, saften av
  • Salt
  • 500 g fersk tagliatelle/tagliolini (300-350 g tørr pasta)
  • 200 g brokkoli, i små buketter
  • 4 stilker fersk dill, finhakket
  • 300 g varmrøkt laks
  • 100 g ruccola
  • 1-2 ss kapers

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en stor gryte på medium sterk varme. Tilsett sjalottløk, hvitløk og chili, og la løken surre seg bløt og blank uten å få farge.
  2. Tilsett fløte og la alt trekke rett under kokepunktet i 3-5 minutter. Smak til med sitronpepper, sitronsaft - og salt om nødvendig.
  3. Kok pasta som anvist, i rikelig med lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet.
  4. Del brokkoli i små buketter og ha i pastavannet de siste 2 minuttene før pastaen er ferdig og kok dem så vidt møre.
  5. Rør dill inn i sausen. Vend inn pastaen, og spe med litt pastavann dersom det trengs mer væske. Server med varmrøkt laks i biter og ruccola og salte kapers.

Tips!

Pasta med laksefilet

Varmrøkt laks kan erstattes med skinn- og benfri laksefilet som bakes i ovnen på 200˚C i ca 10 minutter. Krydre gjerne med sitronpepper for ekstra god smak.

Dette trenger du:

  • 600 g laksefilet, skinn- og benfri
  • ca 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss sitronpepper

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200˚C. Tørk laksefileten med kjøkkenpapir og del i mindre stykker. Legg fiskebitene på bakepapirkledd stekebrett, ringle over olivenolje og dryss på godt med sitronpepper. Bak laksen midt i ovnen i ca 10 minutter før den rives i mindre biter og vendes inn med saus og pasta.