Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Asiatisk pepperkrabbe i spicy saus

Asiatisk pepperkrabbe er skikkelig kosemat. Kombinasjonen av det hvite, delikate krabbekjøttet og de spicy smakene er magisk!

Asiatisk pepperkrabbe i spicy saus

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

krabbeklør (store, eller 6 små)

solsikkeolje (eller rapsolje)

hvitløk

røde chili

ingefær

liten løk

smør

nykvernet sort pepper

soyasaus

østerssaus

brunt sukker

vann (evt. litt mer hvis nødvendig )

vårløk

koriander

lime

Fremgangsmetode

Slå den ytterste delen av krabbeklørene med en hammer til skallet sprekker opp.
Varm opp olje til høy temperatur. Hvor mye olje du trenger avhenger av hvor vid panne du bruker.
Friter krabbeklørene i oljen i to-tre minutter. Hvis du har store krabbeklør, bør du fritere en og en om gangen. La dem renne av på litt kjøkkenpapir.
Lag sausen. Finhakk hvitløk, chili, ingefær og løk og ha det i en varm panne med litt olje, smør og svart pepper. Stek under omrøring i et par minutter.
Tilsett soyasaus, østerssaus, brunt sukker og vann. La sausen småkoke til den tykner litt, cirka 10 minutter.
Ha i krabbeklørene og kok videre i cirka 5 minutter.
Dryss over hakket vårløk og koriander og server med limebåter til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆