har du lyst på en ny vri på krabbefesten, er denne asiatiske pepperkrabben verdt å prøve. Krabbeklørne er først fritert i olje og så lagt i en herlig, spicy og klissete saus. Helt vindunderlig!

Alle som har spist krabbe vet at krabbeklørne har et hardt skall som kan være litt vanskelig å få hull på.

- For å knuse krabbeklørne kan du enten bruke en hammer eller siden på en stor kniv, forklarer Liz Connie Hellum, som er fiskeansvarlig hos Coop Mega Ullevål.

- Slå ganske forsiktig, så du ikke moser klørne helt. Lag gode sprekker i klørne, så kan du rense ut kjøttet med en gaffel.

<<PRØV OGSÅ: 7 fantastiske retter til skalldyrfesten>>

Asiatisk pepperkrabbe på en tallerken.

prøv en ny vri på krabbefesten!

ASIATISK PEPPERKRABBE 

Dette trenger du til 3-4 personer:

  • 4 store krabbeklør eller 6 små
  • ca. ½ l solsikkeolje eller rapsolje
  • 8 hvitløksfedd
  • 2 røde chili
  • 6 cm ingefær
  • 1 liten løk
  • 100 g smør
  • 2 ss nykvernet svart pepper
  • 8 ss soyasaus
  • 4 ss østerssaus
  • 2 ts brunt sukker
  • 5-6 dl vann 
  • 1 bunt vårløk
  • 1 potte koriander 
  • 2 lime

 

Slik gjør du:

  1. Slå den ytterste delen av krabbeklørene med en hammer til skallet sprekker opp.
  2. Varm opp olje til høy temperatur. Hvor mye olje du trenger avhenger av hvor vid panne du bruker. 
  3. Friter krabbeklørene i oljen i to-tre minutter. Hvis du har store krabbeklør, bør du fritere en og en om gangen. La dem renne av på litt kjøkkenpapir.
  4. Lag sausen:Finhakk hvitløk, chili, ingefær og løk og ha det i en varm panne med litt olje, smør og svart pepper. Stek under omrøring i et par minutter.
  5. Tilsett soyasaus, østerssaus, brunt sukker og vann. La sausen småkoke til den tykner litt, cirka 10 minutter.
  6. Ha i krabbeklørene og kok videre i cirka 5 minutter. 
  7. Dryss over hakket vårløk og koriander og server med limebåter til.