Reker, krabbe, hummer og kreps er deilig kosemat som ikke trenger masse forberedelser. De fleste skalldyrene er ferdigkokte når du kjøper dem i fiskedisken hos Coop Mega og derfor spiseklare.

Nytt tilbehør til skalldyr

Vanlig tilbehør til skalldyr er loff, sitron, dill og majones. Det smaker fantastisk. Men er det på tide med nytt tilbehør til skalldyrene? Lag nye dipper som passer perfekt til de lekre og eksklusive skalldyrene. 

Server disse fire dippene til skalldyrbordet og la gjestene velge sin favoritt. Husk skylleboller og nok papirservietter. Et fint triks er å ha en skive sitron i hver skyllebolle. Det renser hendene bedre enn kun vann.

4 TILBEHØR TIL SKALLDYR

Dilldressing er tilbehør til skalldyr

Dill er den perfekte skalldyrurten. En kvist dill hører naturlig hjemme på rekesmørbrødet. Dilldressingen passer til alle typer skalldyr, røkelaks og kokt laks. Den består av både majones og rømme og er alt du trenger til et deilig rekesmørbrød.

Dilldressing

  • 3  ss dill
  • 4 ss majones
  • 1 dl lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk dill. Bland med majones og rømme.
  2. Smak til med sitron, salt og pepper.

 

Chilimajones er tilbehør til skalldyr.

Chilidmajones passer superbra til reker, krabbe, sjøkreps eller hummer for den som vil ha et lite kick. Du bør også prøve den til dampede blåskjell og pommes frites.

Chilimajones

  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 egg
  • 1 rød chili, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 dl solsikkeolje (ca. Det kan være du trenger mer. Det kommer an på størrelsen på egget)

 

Slik gjør du:

  1. Ha sennep, sitronsaft og et helt egg i en høy beholder.
  2. Tilsett chili og hvitløk.
  3. Bruk stavmikser. Spe med oljen til du har en tykk og rosa majones.

 

Sitrusdipp er tilbehør til skalldyr.

Sitrusdipp passer veldig godt til reker. Mengden sitrussaft kan kanskje virke skremmende, men smaker du dippen sammen med rekene vil du skjønne hvorfor den er så syrlig. Skalldyr smaker søtt og trenger syre, så pøs på!

Sitrusdipp

  • 1 boks Crème fraîche
  • ½ sitron, finrevet skall og saft
  • 1 lime, finrevet skall og saft
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Bland Crème fraîche, sitrusskall og –saft, gressløk og hvitløk. Smak til med salt og pepper. Den skal være svært syrlig.
  2. Sett kjølig en times tid før servering.

 

Vokadokrem er tilbehør til skalldyr.

Det hvite krabbekjøttet er søtt og deilig, mens det brune har en lett metallisk smak. Avokado kan temme denne smaken. Denne dippen passer perfekt til både det hvite og brune krabbekjøttet.

Avokadokrem

  • 2 modne avokado
  • 3 ss Crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Del avokado i terninger. Ha dette i en bolle med Crème fraîche, og sitronsaft. Blend med stavmikser til du har en glatt og fin krem.
  2. Smak til med salt, pepper og sitron.