Både voksne og barn elsker italiensk mat. De fleste barn kan spise kjøttboller i tomatsaus flere dager i uka, hvis de får sjansen.

Men variasjon må jo til, og fisk er viktig å spise. Så hvordan kan vi finne spennende retter med fisk som både barn og voksne liker? 

<<LIKER DU IKKE FISK? PRØV MAC AND CHEESE MED TORSK OG BACON. >>

Fiskeboller i forkledning

Svaret er milde fiskeboller laget på lettsaltet torsk. Det smaker godt og har en lite fremtrendende fiskesmak.

En god pastarett trenger noen friske smaker. Bladpersille og mynte i kombinasjon gir en spennende og deilig smak til både kjøtt- og fiskeboller.

<<Lyst på lettlaget og barnevennlig middag? Lakseburger med asiatisk vri går hjem hos de aller fleste. >>

Spennende smaker i sausen

Et lite dryss revet sitronskall kan også anbefales. Men dette kan man prøve når de milde fiskebollene er blitt godt mottatt. En liten neven kapers passer perfekt i denne sausen - dog kanskje mer en favoritt hos voksne enn hos barn.

Liker ikke barna (eller du) fisk? Da er milde fiskeboller som nesten ikke smaker fisk tingen. Oppskrift på milde fiskeboller med tomatsaus.

Disse fiskebollene er saftige og gode og en perfekt rett hvis det er vanskelig å få barna til å spise fisk.

Milde fiskeboller med tomatsaus

Dette trenger du til fire personer:

  • 600 g lettsaltet torsk, uten skinn og bein
  • 100 g brødsmuler (innmaten fra loff)
  • 2 ss melk
  • 4 ss finrevet parmesan
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss hakket mynte
  • salt, pepper
  • 1 egg
  • ½ løk, finhakket

Tomatsaus:

  • ½ løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt, pepper
  • 2 ts paprika
  • 1 ts sukker
  • 2 bokser italienske, hakkede tomater
  • frisk bladpersille
  • Pasta etter ønske

 

Slik gjør du:

  1. Lag tomatsausen: fres løken og hvitløken i litt olje. Tilsett salt, pepper, paprika og litt sukker. Hell på tomatene. La dette småkoke i 30 minutter unner lokk.
  2. Fiskebollene: Start med å hakke fiskekjøttet med en kniv for at kjøttet ikke skal bli for fint i konsistensen. Ha det over i en bolle.
  3. Smuldre loffen i en bolle og tilsett melk og egg. Bland. Tilsett 1 ts salt og litt pepper etter smak.
  4. Fres løk i en panne med litt olje til løken er myk. Bland i fiskefarsen sammen med brødmiksen, parmesan og hakkede urter. Form til små boller. Stek bollene noen minutter i pannen.
  5. Legg fiskebollene i tomatsausen og la dem trekke på lav temperatur mens du koker pasta. Dryss over deilige urter og evt. mer parmesan.